Bălțile din comuna Dudeștii Noi au ajuns în posesia primarului Alin Nica și acoliților

Actualul candidat al PNL Timiș la funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a reușit după patru mandate de primar întruna dintre cele mai mici comune din Timiș să adune o avere colosală. Setea de bogăție pare că a pus stăpânire pe cel mai tânăr primar pe care l-a avut județul Timiș în istoria sa și multe dintre acțiunile sale din fotoliul de primar au fost pentru propria înavuțire.

După ce a reușit să se căpătuiască cu parte din terenurile comunei prin diverse subterfugii, chiar la începutul primului mandat, primarul Alin Nica și acoliții săi au pus ochii și pe bălțile satului, trei la număr.

Planul lui Alin Nica, conform surselor noastre, a fost următorul: comuna Dudeștii Noi urma să primească un teren de nouă hectare, obținut anterior de o persoană fizică prin diverse combinații cu același Nica, și la schimb comuna să cedeze bălțile satului dinspre Becicherecul Mic. Cum încercările repetate de a primi aprobare în Consiliul Local pentru efectuarea acestui schimb s-au soldat cu un eșec, s-a ajuns până la dizolvarea Consiliului Local. Schimbul cu pricina nu a primit aprobare, deși Nica l-a spus votului trei luni consecutiv. Eșecul de moment și trecerea timpului nu au anulat planurile primarului. Acesta a revin în Consiliul Local cu un alt proiect și o altă găselniță. De data aceasta a scos la licitație bălțile pentru a fi vândute. Și planul i-a reușit în cele din urmă. Curios sau nu a fost faptul că cel care a reușit să cumpere bălțile a fost aceeași persoană care în urmă cu câteva luni propusese schimbul de terenuri și dorea ca în schimbul lor să primească bălțile. Așadar, până la urmă bălțile au ajuns unde dorea Alin Nica.

Poveste însă nu se încheie aici, iar finalul este unul extrem de captivant. Noul proprietar, vinde una dintre bălți, cu o sumă mult mai mare decât le cumpărase de la primărie pe toate trei, iar una intră chiar în posesia familiei primarului Alin Nica. O manevră clasică, prin care bunurile statului ajung în posesia celui care ar fi trebuit să se asigure de buna lor gestionare.

În tot acest timp, de 16 ani cât a condus comuna Dudeștii Noi, Alin Nica a strâns, se presupune că din salariul de primar, 5 case în comuna pe care o conduce, un apartament în Timișoara, 13 terenuri în Dudești și Becicherecul Mic, toate deținute pe numele său sau pe numele a diverși membrii ai familiei.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here