FOTO: “EA”…le-a luat mințile și banii primarilor liberali din Timis!

In județul Timiș, ca de altfel, proabil, in toată Romania, contractele de orice fel se dau pe bază de prietenie, pe procentul care se întoarce înapoi, iar mai nou si pe relatii amoroase. Despre ce este vorba, pe scurt? In judetul Timiș, o firmă cu doar trei angajati a reusit să obțină, cu atribuire directă, contracte de la 5 primării, conduse de primari PNL. Culmea este că, cele cinci primarii sunt chiar invecinate. Cu toate acestea, primarii din comunele: Lovrin, Șandra, Biled, Gottlob si Lenauheim, sususțin că nu știau că lucrează cu aceeași firmă, chiar dacă acest lucru, nu se intampla, de ieri de azi ,ci de ani de zile.

Firma B.K Utilserv, aparținând lui Keller Desideriu, din Sannicolau Mare ,a reușit, in cativa ani, cu doar 3 angajati, să ajungă de la o cifra de afaceri de 20.000 euro la 1 milion de euro. Ciudat este faptul ca, 90 la sută din veniturile acestei firme, provin de la primari liberali și prin achizitii cu încredințare directă. Cei implicați in această poveste, susțin că la mijloc, nu este nimic ilegal,ba mai mult, edilii sustin că firma B.K Utilserv face lucrări de calitate, fie că este vorba de taiatul ierbii, de asfaltarea sau pietruirea unui drum, sau alte lucrări, de orice fel.

Ovidiu Oprișa- primar Biled, nu vrea să ofere explicații pentru banii publici cheltuiti!

Tânărul primar liberal, Ovidiu Oprișa a cheltuit din banii locuitorilor din Biled putin peste
650.000 lei ,pentru diverse lucrări executate de firma B.K Utilserv. Spre exemplu, în data de 26 Iunie 2022, Oprișa a platit 135.000 lei, pentru îndepărtarea vegetației, adică pentru tăierea ierbii. Până aici, toate bune și frumoase… numai că, Primăria Biled deține utilaje și ar fi putut să facă singură acest serviciu de tăiere a ierbii. Oprișa a refuzat să stea de vorba când a auzit care este subiectul.

Nu vreau să comentez acest subiect, pentru că este unul politic„, atât a putut spune Oprișa, dupa care, a închis telefonul.

In cazul domnului Oprișa, Gazeta din Vest, va sesiza Curtea de Conturi Timis. Asta pentru că, noul primar din Biled avea utilaje și oameni să taie iarba din comună, dar a apelat la o firmă pentru a executa acest serviciu. Prejudiciul comunei Biled se ridică, astfel,la 135.000 lei. Cum domnul Oprișa se află la primul mandat, nu prea stăpânește bine aceste aspecte, care ar putea să il coste in viitorul apropiat. Surse demne de incredere susțin că primarul Oprișa a fost influențat de primari mult mai vechi din PNL, care i-au spus acestuia verde in față, că trebuie să lucreze cu firma de construcții amintită mai sus.

Marius Graur – primar Lovrin, spune că nu este nimic dubios in această poveste.
Pe surse, capul acestei afaceri ar fi Marius Graur, primarul comunei Lovrin, care dupa cum spun unii colegi de partid, ar fi gândit totul. Mai mult, acesta și-a mai implicat încă doi colegi, într-o nouă „afacere”, care o vizează direct pe o ” jurnalista” / dactilografă din Timișoara. Schema era foarte simplă, din bani publici, se făceau contracte anuale cu o domnișoară, iar in schimbul acestor bani,trebuiau scrise cateva articolașe de presă
care, să le ridice cota primarilor PNL. Greul se dădea insă la Timișoara, acolo unde, pe lângă articolele laudative ,mai trebuiau” prestate” și alte servicii …

Nu este nimic ilegal in aceasta poveste. Firma la care faceți referire, lucrează foarte bine. Eu nu am vreo implicare, în faptul că, această firmă mai are și alte contracte cu primari PNL” , a declarat, pentru Gazeta din Vest,primarul Marius Graur.

Edilul din Gottlob, precum și cel din Șandra, au susținut același lucru. Aceasta, poate, și pentru că , acești doi primari, ar fi fost părtași, la afacerea, ce o viza direct pe o bloggeriță din Timișoara. De altfel, ca și in cazul B.K Utilserv, contractele au curs unul dupa altul, și pentru această firmă, dar și pentru Mușat Oana PFA. Însă, muncile prestate de cei doi, erau mult diferite.

Patronul firmei B.K Utilserv SRL a fost foarte deschis la dialog și a menționat, clar ,că nu a dat șpagă, pentru contractele cu încredințare directă. Culmea este că, in urmă cu aproximativ 10 ani, Keller Desideriu a fost acuzat că a luat șpagă, pe vremea cand era șef al Agentiei de Control și Încasări Nadlac. In acest dosar, Keller a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare. Cu toate acestea, cei cinci primari PNL amintiți mai sus, dau contracte dupa contracte, acestei firme.

Eu nu am făcut ceva ilegal, chiar mi-am făcut treaba. De multe ori, pun bani de la mine, pentru că nu incasez facturile la timp, pentru muncile prestate. In ceea ce privește dosarul in care am fost acuzat de șpagă, pot să vă spun, că a fost o făcătură. Eu am fost impotriva șpăgilor, dar am picat chiar eu,care am interzis acest lucru„, a declarat Keller Desideriu.

Doar anul acesta cu concursul primarilor PNL, firma detinuta de Keller Desideriu a incasat peste 2 milioane lei.

Va urma…

PS: Gazeta din Vest site detinut de Claudiu Sorin Marascu si SCM Media Online CUI 33346397, j35/1632/2014 Dinias nr 107 , firmă deținută de aceeași persoană, își asumă in totalitate articolul scris, in eventualitatea unui proces.

 

11 COMENTARII

 1. Avand in vedere ca Primarul din Sandra nu e la prima afacere amoroasa , se vede ca si-a format un obicei cu fete frumoase pe banii oamenilor din localitate , ignora serviciile oamenilor din localitate care detin utilaje, nu a fost in stare sa creeze locuri de munca in localitate ,intentionat a facut asta pentru a face contracte cu om cu antecedente care probabil impartea banutii cu el sa aibe si la fetite .Asa caci numai cu ajutorul acestor oameni ,precum este acest jurnalist DNA-ul cred ca se va autosesiza.

 2. O singura problema…
  Titlul…fetitzele….iau banii la fraieri…ii iubesc pana la ultimul sfantz…ii fac de material….vin vremuri uscate….mediteraneene….in grecia in 2011 mergea cu vreo 2 euro….in roma antica…pe la pompei mi se pare acu vreo 2500 ani…pe echivalentul unui pahar de vin…

 3. Atentie Curtea de Conturi cat si celelalte institutii!
  Faceti bine si verificati cati bani trebuiesc pentru deplasarile de serviciu al unui primar de comuna cu 2 sate (la cca. 4 km departare si…
  Cata finantare a fost” tocata” de individul din Sandra incepand, din ziua de numire a lui ca primar la Sandra si pana la data actuala. Sa se verifice, sa i se impute consumurile nejustificate si sa fie tras la raspundere conform legii!
  Daca poate justifica, sa i se faca o statuie in centru Sandrei.

 4. Pentru infractiunile comise de baron sunt vinovatii si consilierii. Acesti consilieri ridica 2 degete numai pentru banii ce-i incaseaza.
  In rest sunt straini de atributii si raspunderi sau sunt pe aceasi „mana” cu baronul.
  Cum se stie : nu se poate ca un primar sa hotatasca de la sin e putere totul intr-o comuna.
  Inainte de alegeri mergeau pe la portile satenilor cu „lamuritul”, ca apoi sa fie „trup si suflet” baronului.

 5. Dl VT nu aveti dreptate , dati-mi voie sa va contrazic , primarul din orice localitate este coordonator direct de credite / poate cheltuii banii dupa cum considera/ dar nu este absolvit de raspundere pentru orice face , in fata legii si a organelor competente, Asa prevede legea . De aceea se intampla tot felul de probleme, Consiliul local nu are abilitatea legala sa controleze banutii , vezi legea 5 din administratia locala care stipuleaza exact atributiile consiliului .

 6. Da!!! dar cum se face ca unii consilieri” sunt in strainatate , iar pentru nevoie de semnaturi pun pretentii sal i se „onoreze” oboseala de a participa la sedinte sau pentru a semna. Cel putin asa se vorbea!

 7. Un consilier poate sa fie la sedinta atat fizic cat si online. e perfect legal , de semnat nu are ce semna ,cred ca nu se stie caci un consilier are atributia decat sa fie sau nu de acord cu proiectul care i se prezinta ,deci sa-si dea sau sa nu-si dea votul . Iar prezenta este stabilita de secretarul general prin confirmare online a fiecarui consilier.

 8. Asta inseamna ca: daca un individ ajuns la ciolan poate sa dea contracte la niste „infractori”, probabil pentru procente…atunci domnii consilieri sunt „obligati” sa priveasca in alta parte.
  Nu degeaba sunt primarii in tara , in care pentru matrapazlacurile primarului au fost si consilierii adusi sa dea cu iscalitura.
  Articolul de fata este destul de concludent!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here