Marcel Mihoc REVINE în politică!

Marcel Mihoc revine pe scena politică. Acesta ne-a acordat un interviu, în care îşi explică deciziile. Iată interviul integral, redat mai jos.

Reporter: Domnule Marcel Mihoc, a trecut o perioadă destul de lungă de când nu ați mai făcut politică, acum vă reîntoarceți. De ce aţi ales să reveniţi în politică?

Marcel Mihoc: Cred că încă sunt la vârsta și pregătirea profesională la care pot da societății puțin din “totul” ce l-am primit în ultimii 30 de ani. Sau, așa cum spunea un “Mare” om politic local: „Când ai probleme penale, faci un pas înapoi, le rezolvi după care te întorci și începi de la zero” (lucru care pentru ei nu este firesc), eu pierzând 5 ani din viața mea și a familiei mele pentru a afla că nu am fost vinovat de nimic (dar scos temporar din politică).

R – De ce ați ales acum Partidul Ecologist Român?

M.M. – Pentru că este un partid de centru, format din oameni noi și curați în politică, patrioți, partid european, cu o doctrină adaptată realităților.

R – Ca să câștigați voturi trebuie să vă bazați în primul rând pe organizații, pe membri, pe calitatea lor. Câți membri aveți în Timiş? Și ce rezultat credeți că veți obține la alegeri?

M.M. – Am preluat conducerea filialei Timiș în martie 2020 (în condiții de stare de urgență) având la acea data maxim 10 membri de partid și organizații locale în prag de dizolvare. Azi am aproximativ 40 de organizații locale din 99 și aproximativ 800 de membri de partid și simpatizanți. Sunt realist și așteptările mele pentru 2020 sunt, 2-3 primari, 20-30 consilieri locali, 1-3 consilieri județeni. Scopul meu este de a consolida acest partid pentru alegerile din anul 2024, atunci când vom avea candidati cu experiență  la Consiliul Județean Timiș si Primăria Timișoara și un număr de 3000-4000 membri de partid.

R – Cine credeți că va câștiga alegerile în Timiș? Care ar fi un posibil clasament?

M.M. –  Locul 1 PNL, locul 2 USR, locul 3 PSD, locul 4 PRO România

R – Puteți să-mi enumeraţi câțiva politicieni locali pe care îi agreaţi din cele două partide importante, PNL și PSD?

M.M. – Calin Dobra Ionel – pentru seriozitatea și caracterul de care a dat dovadă și pentru volumul de munca pe care și l-a asumat;

Eugen Dogariu – pentru experiența în administrație;

Bianca Gavriliță – pentru curajul ei

Marilen Pirtea – pentru o politică modernă si europeană

Benoni Ardelean – pentru contactele europene și euro atlantice

R – Este adevărat că la CJT sprijiniți o alianță a partidelor mici cu un candidat unic?

M.M. – Politica PER nu permite nicio alianță cu alte partide noi. La Consiliul Județean, vom avea în 2020 doar lista cu consilieri județeni. După mine, în politică nu ar trebui să aibă voie să candideze decât oameni care au condus în privat măcar 10 oameni pentru a cunoaște realitatea. Totodată persoanele sub 30 de ani și peste 60 de ani, ar trebui sa facă orice altceva decât politică. Cei sub 30 de ani să învețe să facă politică, iar cei peste 60 de ani, eventual, să-i consilieze pe politicienii care promit. Așa că toate speculațiile și minciunile apărute pe diverse canale sunt metode vechi, fumate, care mă lasă indiferent. Nu am avut și nu doresc să am discuții cu partidele mici, le doresc succes și sper că electoratul va aprecia atitudinea Partidului Ecologist Român. Scopul nostru este de a ecologiza toate domeniile, nu numai cele vizibile ci inclusiv politica. Menirea mea este de a da o șansă în politică și oamenilor curați sau nehotărâților. Scaunul meu fiind disponibil în orice moment persoanelor care dovedesc că fac mai mult pentru societate.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here