Sindicalistii de la CARTEL ALFA s-au intalnit cu prefectul de Timis pe tema transferului taxelor sociale de la angajator la angajat

0
59

Sindicalistii din Timis par sa fie cu cutitul la os. Acestia vorbesc dur despre un “experiment singular” facut de guvernanti pe marea masa a lucratorilor. S-a intamplat miercuri, 27 septembrie, la Prefectura Timis in cadrul Comisiei judetene de Dialog Social. Intalnirea a vut loc la cererea presedintelui Cartel Alfa Timis, Corneliu Podoleanu, care a fost insotit de sase delegati. A fost prima astfel de comisie condusa de noul prefect de Timis, Eva Andreas.

Sindicalistii, in frunte cu Podoleanu au cerut blocarea transferului taxelor sociale ale angajatorului catre angajat si modificarea Legii 62 din 2011 conform propunerilor facute de confederatii pentru deblocarea negocierii si incheierii  contractelor colective de munca la nivel superior. La plecare, sindicalistii au lasat prefectului de Timis si o scrisoare deschisa adresata Guvernului.

Propunerea guvernului de transfer a taxelor sociale de la anagajator la angajat reprezinta un experiment singular, ale carui consecinte negative vor fi (din nou) suportate exclusiv de lucratori. De consecintele pozitive, daca vor exista, vor beneficia doar capitalul si reprezentantii acestuia (patronii si angajatorii). Plata contributiilor sociale exclusiv de catre angajat nu este aplicata in nicio tara UE”, se arata in mesajul transmis de presedintele CNS Cartel Alfa filiala Timis, Corneliu Podoleanu. Saptamana viitoare marti mai multi sindicalisti din Timisoara vor pleca cu autocarele la mitingul de la Bucuresti.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here