Viorel Mărcuți aruncă din banii primăriei către presă în campania electorală!

Liviu Mihăilescu este omul care a reușit să dovedească proasta administrare a banului public în localitatea Sânmihaiu Român. Conform lui Mihăilescu primăria Sânmihaiu Român a dat 4.000 lei unei persoane fizice pentru o campanie mascată dar, în același timp, la vedere.  Este vorba despre un PFA intitulat „Musat Oana”

Iată ce a scris Liviu Mihăilescu „Presa locală, cumpărată cu bani publici de Viorel Mărcuți – actual primar și candidat din partea PSD în Sânmihaiu Român.

Actualul primar socialist,Viorel Mărcuți și candidat pentru funcția de primar din partea PSD în Sânmihaiu Român la alegerile locale din 27 septembrie 2020 achiziționează direct prin SICAP la data de 28.08.2020 la începutul campaniei electorale, servicii de promovare a localității sub achitarea unor mesaje „festive”. Camuflarea unui contract de mituire a presei locale cu resurse din bugetul comunei a devenit un fenomen de masă și pe meleagurile noastre. La schimb, Mărcuți Viorel primește articole pozitive, emisiuni aranjate și spațiu editorial în care adresează cetățenilor mesaje la diferite ocazii. Însă, mai presus de orice, primesc garanția că ziarele și televiziunile pe care le miluiesc cu bani publici nu-i vor deranja niciodată cu anchete sau cu articole critice. Presa și autoritatea locală, două entități care ar trebui să fie ca șoarecele și pisica pentru a apăra interesele cetățenilor, au sfârșit prin a se alia împotriva cetățenilor, pe banii lor!”, a scris Liviu Mihăilescu.

Am vrut să aflăm dacă lucrurile stau chiar așa, pentru că nu ne-am imaginat niciodată că un primar poate fi atat de naiv încât să nu se vadă lucrurile cusute cu ață albă dar se pare că România este țara tuturor posibilitatilor iar ceea ce a scris domnul Mihăilescu este perfect adevărat și autoritătile locale recunosc acest lucru.

O vorbă din popor spune că „Nu este prost cel care cere ci este prost cel care dă”. La Sânmihaiu Român în schimb, cei doi sunt la fel. Vorbim despre primarul Viorel Mărcuți și despre PFA Mușat Oana. Primăria Sânmihaiu Român a dat acestui PFA în campanie electorală din banii cetățenilor 4.000 lei pentru o campanie mascată. Primăriile nu au voie să cheltuie bani pentru campanii electorale ci doar pentru promovarea localităților, partidelor revenindu-le sarcina să facă și să cheltuie bani în lupta electorală. Cu toate acestea, la Sânmihaiu Român Mărcuți face ce-l taie capul.

In schimbul banilor pe un site de știri din Timișoara au apărut articole pe bandă rulantă. Intrebați de această achiziție, atât secretarul comunei cât și primarul Mărcuți au dat din colț în colț.

Secretarul comunei Emanuel Costel Bălan a declarat pentru Gazeta din Vest că această achiziție nu este în regulă.

Eu nu ma implic în campanie electorală pentru că nu am voie. Știu că în campanie nu este voie să se facă astfel de achiziții. Nu eu am făcut achiziția dar o sa verific„, a declarat secretarul comunei Sânmihaiu Roman.

La rândul său Mărcuți a spus că este o scăpare și este gata să rezilieze această achiziție ilegală a PFA Mușat Oana însă se va mai gândi câteva zile (Până când? Până după aflarea rezultatelor voturilor?)

Este un contract până la sfârșitul anului și nu are nicio legătură cu campania electoraăa. A fost o întâmpalare că acest contract a început în 28 august. o sa iau o hotărâre zilele astea în privința anulării acestui contract„, a declarat Viorel Mărcuți.

Cel mai probabil pe fir va intra Curtea de Conturi, care va trebui să impute cuiva acești bani plătiți de Primărie pentru campania electorală a lui Mărcuți. Nu este vorba atât despre suma aparent nesemnificativă, ci despre abuzul, unul dintre ele, de a folosi banii tuturor pentru scopuri proprii. Și mai speră să și câștige competiția…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here