Camera de Comerţ din Timiş a lansat astăzi proiectul transfrontalier – LaborNet
„Rețea pentru mobilitatea forței de muncă în zona transfrontalieră”. Acesta se înscrie pe linia preocupărilor CCIA Timiș de a găsi soluții viabile pentru criza locală a forței de muncă, inclusiv prin facilitarea accesului cetăţenilor sârbi pe piaţa forţei de muncă din România.  

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș s-a preocupat de acest subiect încă de anul trecut. La noi în județ știm că este o criză foarte mare pe piața forței de muncă și de acest lucru ne-am ocupat încă de anul trecut, când am scris acest proiect, pe care l-am și câștigat. Cetățenii sârbi doresc să vină să lucreze la noi, la companiile din județul Timiș, iar noi încă nu suntem pregătiți legislativ cu acest lucru. De aceea, CCIAT face demersuri în continuare la Guvernul României, pentru ca acel acord de securitate socială să fie implementat. El a fost semnat în 28 octombrie 2016 de către premierii celor două țări și sperăm cât de curând să fie și implementat. Proiectul nostru va decurge, indiferent dacă acordul va fi sau nu implementat, pentru că noi vom pregăti cetățenii sârbi pentru a cunoaște legislația românească„, spune Florica Chiriță, directorul General al CCIAT.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia, șil vizează îmbunătățirea potențialului zonei pentru a asigura o creștere favorabilă incluziunii, a facilita accesul pe piața forței de muncă și a spori oportunitățile de angajare în zona transfrontalieră. Proiectul se adresează șomerilor din zona transfrontalieră, cu precădere persoanelor din grupurile defavorizate, companiilor care au dificultăți în găsirea forței de muncă, instituțiilor din domeniul economiei și educației.

Cel mai mult ne dorim să promovăm acest proiect, care are ca principal scop găsirea forței de muncă. Grupul nostru țintă sunt șomerii și, încă din momentul în care a fost scris proiectul, toată lumea a fost bucuroasă că se fac astfel de demersuri. În România este nevoie de forță de muncă, și în zona Timișului mai ales. Aici se caută oameni calificați, iar în Serbia nu ducem lipsă de ei. De asemenea, cu ajutorul acestui proiect, sârbii vor putea și să învețe limba română, iar investitorii români să intre în Serbia„, a spus Tibor Horvath, directorul general al Camerei Regionale Kikinda.

 

 

Articolul precedentFata de 14 ani din Coșteiu, găsită de polițiști în Caraș-Severin!
Articolul următorAmenzi de aproape 20.000 de lei pentru șoferii care nu respectă restricțiile de tonaj, în Timișoara!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.