Pentru a reflecta importanța pe care Universitatea Politehnica Timișoara a acordat-o întotdeauna sportului, încă de la înființare, în urmă cu câțiva ani a fost demarată, în cadrul manifestărilor dedicate aniversării instituției, o cursă, pe stadionul Știința, în care studenții, cadrele didactice și toți cei care sunt alături de UPT aleargă un număr de tururi de pistă egal cu numărul anilor de existență ai universității.

Tradiţionala cursă de alergare în cadrul Zilelor Politehnicii a mobilizat de la an la an tot mai mulţi studenţi şi cadre didactice, fiecare tură având câte un lider, care a alergat cu steagul instituţiei.

Evenimentul, organizat în parteneriat cu Clubul Sportiv Asociaţia Alergotura, s-a bucurat de un real succes, a devenit o tradiție, iar anul acesta, în 8 noiembrie, sub titlul „102 pentru Poli”, s-au parcurs 102 tururi de pistă (cât un maraton). Liderul primului tur de pistă a fost chiar rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, căruia i s-au alăturat studenți, cadre didactice, absolvenți, reprezentanți ai partenerilor din mediul economic.

În continuare, aproape întreaga comunitate academică a UPT a alergat în cinstea apropiatei aniversări a instituției (11 noiembrie) – reprezentanți ai facultăților, ai ligilor studențești ai departamentelor didactice și administrative. Ultimul tur de pistă l-a avut ca lider, tot tradițional, pe prof.univ.dr.ing. Daniel Dan, prorector al UPT, finalul fiind „incandescent”, cu fumigene în culorile alb-violet, majorete și un tur cu mașina de Formula Student a UPT Racing Team.

A fost un eveniment de suflet, un eveniment despre spiritul Politehnicii, un eveniment prin care fiecare membru al comunității academice și-a exprimat, prin sport, alergând, după puteri, câte tururi de pistă a putut, susținerea pentru Universitatea Politehnica Timișoara.

Și, ca un fapt inedit, la tradiționala cursă de alergare s-a alăturat și Cristian Țopescu (coincidență de nume cu celebrul prezentator sportiv), de 53 de ani, din Petroșani, care, aflat în vizită la Timișoara, a aflat de pe Facebook despre eveniment, s-a prezentat pe Stadionul Știința și a alergat toate cele 102 tururi de pistă, adică peste 40 de km.

Articolul precedentConferința „Smart Diaspora 2023, Timișoara – în învățământ superior, știință, inovare și antreprenoriat” a fost lansată la sediul Guvernului României
Articolul următorMai multe localităţi din judeţul Timiş rămn joi şi vineri fără apă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.