Nu mai aruncați gunoiul în stradă! Riscați amenzi usturătoare!

deseuri strada

Oamenii legii atrag din nou atenția cetățenilor să nu mai arunce gunoaiele pe domeniul public. Amenzile sunt usturătoare! Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului atrag atenția persoanelor fizice și juridice că sunt obligate să respecte prevederile legale, în caz contrar riscând sancțiuni și chiar costurile generate de curățarea rampelor clandestine de deșeuri formate.

Potrivit reprezentanților Poliției Locale, în ultima perioadă s-a constatat un număr crescut de rampe clandestine de deșeuri, mare parte din ele formate după finalizarea curățeniei de toamnă, fapt care conferă, pe lângă poluarea mediului, și un aspect inestetic orașului, acum în prag de sărbători. Din acest motiv, Poliția Locală Timișoara a demarat o campanie de conștientizare a populației atrăgând atenția celor care abandonează deșeuri pe domeniul public că vor fi sancționați în cazul în care vor fi prinși, cu atât mai mult cu cât acțiunile pe această linie au fost deja intensificate. Sancțiunile pentru abandonarea de deșeuri se încadrează între 200 lei, conform HCL 453/2007 și ajung până la 2500 lei, conform HCL 371/2007 modificată.

deseuri strada

Anul acesta au fost aplicate pe linia abandonării deșeurilor pe domeniul public 638 d sancțiuni contravenționale. În acest sens, în Legea 101/2006 republicată, referitoare la salubrizarea localităților, este specificat faptul că ”după identificarea producătorului, respectiv deținătorului de deșeuri, acesta este obligat să suporte atât cheltuielile efectuate de autoritatea administrației publice locale, cât și sancțiunile contravenționale”.

Din evidențele Poliției Locale, dar și ale societății de salubrizare Retim, s-au conturat locurile în care frecvent, în ciuda igienizărilor repetate, s-au constituit rampe clandestine de deșeuri. Ca măsură preventivă s-au distribuit Asociațiilor de proprietari/locatari, dar și tuturor celor care locuiesc îm imobile private din jurul acestora notificări prin care li se aduc la cunoștință sancțiunile pe care le riscă, precum și faptul că persoanelor care abandonează deșeuri în alte locuri decât cele destinate sau amenajate în acest sens li se pot imputa costurile apărute pentru efectuarea curățeniei.

deseuri strada

Totodată, Poliția Locală Timișoara face apel la cetățeni ca în cazul în care observă că există persoane care abandonează deșeuri pe domeniul public să anunțe imediat pentru a se lua măsurile legale care se impun, atât de sancționare a celor în cauză cât și de salubrizare a locațiilor pentru a se evita formarea de noi rampe clandestine de deșeuri. Așadar, pot fi sesizate orice probleme referitoare la protecția mediului la numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Timișoara 0256.968 sau 0256.246.112 sau la emailul contact@politialoctm.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here