Spectacolul “demoHAMLET. concert SUBCARPAȚI” a umplut Sala Teatrului National

Concert Subcarpati

„Oamenii sunt încă frumoși” au cântat Subcarpați duminică seara unei săli pline până la refuz cu publicul venit la „demoHAMLET. concert SUBCARPAȚI”, un proiect inedit al Teatrului Național și al trupei Subcarpați.

„Cine este Hamlet? Un om normal, tânăr, pus în situații imposibile”, după cum afirma regizorul spectacolului, Ada Lupu Hausvater. Povestea lui, spusă pe scenele lumii de peste patru secole este citită de Ada Lupu Hausvater ca o pledoarie pentru dreptul la fericire și la normalitate.

13_resize

“demoHAMLET. concert SUBCARPAȚI” reprezintă un preambul pentru spectacolul pe care Teatrul Național din Timișoara îl pregătește pentru primăvara anului viitor. Echipei Teatrului Național – actorii Ion Rizea, Claudia Ieremia, Matei Chioariu, Victor Manovici, Cătălin Ursu și Bogdan Spiridon i s-au alăturat cunoscutul scenograf Iuliana Vâlsan și Marius Andrei Alexe, liderul trupei Subcarpați care a debutat ca actor în spectacol, continuându-și apoi performanța în concert.

03_resize

În „demoHamlet” se regăsesc elemente din folclorul românesc, retranspuse pe beat-urile hip-hop, dubstep, muzică electronică etc. ale Subcarpați, ca arhetip de conștiință al unui spațiu spiritual. demoHamlet este un spectacol al aparentelor paradoxuri: nu doar combinația Shakespeare – muzică Subcarpați, ci și traducerea „remix” semnată de cunoscutul dramaturg Peca Ștefan pentru acest proiect. Pe scenă vor urca Matei Chioariu (Hamlet), Ion Rizea (Claudius), Claudia Ieremia (Gertrude), Victor Manovici (Horatio), Cătălin Ursu (Marcellus), Bogdan Spiridon (Barnardo) și, nu în ultimul rând, Marius Andrei Alexe, liderul trupei Subcarpați, în rolul Fantomei; acesta joacă în spectacolul Adei Lupu Hausvater și cântă: concertul Subcarpați se naște din replicile lui Hamlet.

Artistul a declarat că regăsește mesajul Subcarpați în proiectul Hamlet. „Dincolo de provocarea socială pe care o reprezintă proiectul (și pe lângă latura egotistă a faptului că pot juca într-un spectacol de teatru), am descoperit că prin teatru poți trage nu doar săgeți estetice, ci și săgeți sociale. E foarte important să poți și să vrei să faci asta. În fond, ăsta e și drumul nostru muzical”, spune Marius Andrei Alexe.

concert Subcarpati

12_resize

26_resize

concert Subcarpati

(Fotografii: Adrian Pîclișan / TNTm)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here