Titu Bojin

Vești proaste! Consiliul Județean Timiş riscă să piardă o finanțare de aproximativ două milioane de lei. Totul, din pricina nefinalizării la termen a unui proiect european. Este vorba despre lucrările de reamenajare, extindere și modernizare a Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Periam, proiect implementat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiș.

În vară a fost semnat un contract de lucrări suplimentare conform proiectului revizuit. Pe 3 decembrie 2015, ADR Vest a trimis către DGASPC Timiș, o adresă că proiectul se află în situație de risc privind finalizarea implementării, inclusiv decontarea cheltuielilor aferente și a fost inclus în lista proiectelor cu risc de nefinalizare până la data de 31 decembrie 2015. Pentru a nu pierde toți banii, CJ Timiş trebuie să plătească din bugetul propriu peste 1,8 milioane de lei pentru ca lucrarea să fie finalizată până în iunie 2016. Șeful CJ Timiș, Titu Bojin, spune că firma care a câștigat licitația va fi penalizată pentru întârzieri.”Proiectul nu a fost executat la termen de constructor. Urmează penalități și majorări, tot ce presupune contractul. Până acum au fost decontate sume importante din bani europeni. Dacă nu am continua proiectul sau nu l-am finaliza până în iunie 2016, am fi obligați să plătim noi suma integrală. Practic, trebuie să completăm diferența de la 1,5 milioane de lei, bani decontați până acum, la 3,3 milioane de lei, valoarea integrală a contractului”, susține președintele CJ, Titu Bojin.

Valoarea totală a lucrării este de 3,3 milioane de lei. “Este nejustificat faptul că, timp de doi ani, nu s-a întâmplat mare lucru, iar în primăvară și-a dat seama că trebuie să modifice proiectul tehnic. Vom da 1,8 milioane de lei, dar asta nu înseamnă că avem siguranța că Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului va finaliza proiectul”, a transmis liderul consilierilor PNL, Marian Vasile.

Situația de la Periam nu este singulară. Vă reamintim, CJ Timiș a mai pierdut o finanțare de 10 milioane de euro pentru modernizarea Spitalului Județean Timișoara.

Articolul precedentNEBUNIE! Romania joaca in semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin. Meci INCREDIBIL cu Danemarca
Articolul următorAu jefuit un distribuitor de pizza

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.