perchezitii-

Percheziții joi dimineață în trei județe, printre care și în Timiș. DIICOT împreună cu poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş au efectuat  27 de percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală şi la sediile sociale ale societăţilor administrate de aceştia.

Aceștia sunt bănuiți că ar fi prejudiciat statul cu peste 3.500.000 de lei prin emiterea de facturi fictive. Aproape 90 de societăți comerciale din toată țara sunt bănuite de complicitate în acest dosar.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2010-2013, trei persoane, având calitate de administratori şi contabil ai unei societăţi comerciale din Timişoara, în complicitate cu reprezentanţii legali ai 89 de societăţi comerciale cu sedii declarate pe teritoriul naţional, ar fi pus la punct un circuit infracţional evazionist, constând în eludarea obligaţiilor fiscale, bazat pe un sistem financiar – bancar fraudulos, în care sunt angrenate aceste societăţi comerciale controlate de către ei, în mod direct sau prin persoane interpuse.

Cei trei ar fi emis, în numele unei societăţi comerciale, mai multe facturi fiscale, care ar fi fost înregistrate în contabilitatea firmelor controlate sau cu reprezentanţii cărora aveau o înţelegere. Facturile erau emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, reprezentând o varietate mare de cheltuieli cu achiziţia şi livrarea de diverse materiale, cum ar fi: pulberi incendiu, stingătoare, materiale de construcţii, gherete, camera supraveghere, pantaloni, cizme, salopete, uşă intrare, zahăr, făină, detergent, obiecte de papetărie (în funcţie de obiectul de activitate al societăţii care îşi înregistrează în contabilitate aceste facturi), precum şi prestarea de servicii ca: instalaţii sanitare, electrice, reparaţii şi amenajări interioare, curăţenie sediu, service IT, consiliere fonduri nerambursabile, pentru care au diminuat artificial impozitul pe profit şi T.V.A.

Articolul precedentUn magazin de pe Brâncoveanu a luat foc
Articolul următorDosar finalizat! Cinci agenți de la Secția 1 trimiși în judecată

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.