Crăciunul în Italia. Obiceiuri și tradiții.

Craciunul in Italia

Peste 160 de țări din lume celebrează Crăciunul. În Italia există obiceiul ca în loc de Moș Crăciun să vină Befana, care este reprezentată de o femeie în varstă. Aceasta verifică atentă cine a fost cuminte și cine nu. Ea este bună cu copiii, se strecoară pe hornurile caselor și lasă cadouri sub bradul impodobit.

Sărbătoarea Crăciunului ține trei zile, din 24 până în 26 decembrie. Bradul de Crăciun se împodobește pe 8 decembrie, zi de asemenea liberă în Italia. Craciunul se sărbătorește pe 5 ianuarie și este reprezentată de o femeie bătrână care aduce cadouri și dulciuri. Așadar, ceea ce se întâmplă în Italia în data de 5 ianuarie este faptul că toți copiii își pun un ciorăpel lângă ușa. Befana le umple cu ciocolată, iar dimineața aceștia le găsesc și tradiția va continua în acest mod. În această perioadă italienii oferă celor apropiați dulciuri, prăjituri cu chipul principalilor protagoniști ai perioadei: BEFANA sau copilul Isus.

Această tradiție a cadourilor oferite vecinilor vine dintr-un obicei mai vechi specific zonelor rurale, unde în noaptea de Crăciun toți copiii din sat plecau cu colindul. În schimbul urărilor de fericire, belșug și la mulți ani, copiii primeau cadouri costând în alimente.

(Foto: arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.