Atenție sporită pentru oamenii fără adăpost din Timișoara

oamenii strazii

Temperaturile scăzute au băgăt în priză autoritățile timișene. Venirea sezonului rece este prilej pentru Prefectura Timiș să pună în aplicare strategia privind asigurarea condițiilor necesare pentru oamenii străzii din Timișoara.

Comandamentul județean de iarnă s-a reunit la Instituția Prefectului pentru a stabili planul pentru următoarele zile. Reprezentanții Guvernului s-au asigurat că stocurile de cărbune și de materiale antiderapante sunt suficiente și au decis măsuri urgente pentru persoanele fără adăpost. Primii afectaţi de răcirea vremii sunt oamenii străzii și cum adăposturile sunt insuficiente, comandamentul de iarnă a căutat soluții provizorii pentru cei care trăiesc sub cerul liber.“În cadrul Comandamentului s-a pus accent pe problema persoanelor fără adăpost, iar prefectul Mircea Băcală a solicitat reprezentanților Jandarmeriei, Poliției, Poliției Rutiere, Direcției Poliției Locale ca în cazul în care, în timpul patrulărilor, găsesc pe străzi  persoane fără adăpost să anunțe la 112 pentru a fi preluate și duse la cele șase adăposturi din municipiului Timișoara sau, în funcție de localitatea unde se găsesc, la adăpostul din municipiul Lugoj”, informează Prefectura Timiș.

Meteorologii au anunțat nisori izolate în Timiș, însă temperaturile vor fi scăzute, minus 10 grade Celsius în timpul zilei.

(Foto: www.protv.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here