directia fiscala

Proprietarii de locuințe au obligația de a depune declarații fiscale pentru calcularea impozitului la registratura Direcției Fiscale din cadrul Primăriei Timișoara. Totul, până la sfârșitul lunii martie 2016.

Persoanele fizice trebuie să depună declarații pentru clădirile nerezidențiale (activități economice) sau cele cu destinație mixtă (pentru locuit și activități economice), pe care le aveau în proprietate la 31 decembrie 2015. Totodată, persoanele juridice sunt și ele obligate să depună această declarație pentru clădirile pe care le dețin în proprietate.

Conform Noului Cod Fiscal, începând cu 2016, terenul ocupat de clădiri intră în categoria terenurilor supuse impozitării, iar persoanele juridice care dețin în proprietate aceste terenuri trebuie să depună declarații fiscale. Potrivit conducerii DFMT, pentru proprietarii persoane fizice a clădirilor rezidențiale declarate organului fiscal, nu vor depune declarații fiscale și/sau noi documentații, în schimb, persoanele fizice care dețin clădiri nerezidențiale vor anexa documentele care atestă destinația clădirii și valoarea impozabilă a acesteia. Pentru clădirile mixte deținute de persoane fizice și juridice se va anexa la declarația fiscală și un document din care să rezulte delimitarea suprafeței destinată activității economice de destinația locuinței, o declarație pe propria răspundere dincare să rezulte folosirea efectivă sau nu a suprafeței pentru activități economice.

Începând cu anul 2016, nu se mai datorează impozit pentru mijloacele de transport scoase din circulație, iar cei care dețin vehicule radiate nu trebuie să depună declarații fiscale în acest sens; aceste informații vor fi preluate de Direcțiile Fiscale de la autoritățile rutiere. Scutiți de la plata impozitelor și taxelor pe clădiri sunt militarii invalizi și persoanele civile invalide din cadrul forțelor armate și reprezentanții legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat însă ei sunt obligați să depună documente la Fisc în acest sens.

Declarațiile fiscale se depun la sediul Direcției Fiscale Timișoara de pe Bd. Mihai Eminescu nr. 2B, prin poștă cu confirmare de primire sau prin e-mail.

Articolul precedentVIDEO: Wendell Lira a primit premiul Puskas pentru cel mai frumos gol al anului 2015. Brazilianul nu joaca in elita
Articolul următor10 jucatori de la Timisoara Saracens la nationala de rugby a Romaniei. Unul dintre ei, in premiera

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.