Percheziții în Timișoara! Evaziune fiscală de 6.000.000 de lei

perchezitii-

Descinderi în această dimineaţă la Timişoara! Evazioniștii luați la puricat.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, coordonaţi de procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, efectuează patru percheziții la sediul a două societăți comerciale, precum și la domiciliul unui administrator, bănuit de evaziune fiscală.

Astfel, oamenii legii urmăresc identificarea și ridicarea documentelor contabile (facturile de achiziție bunuri și servicii, avize de însoțire a mărfii pentru bunurile achiziționate, notele de recepție pentru intrările de bunuri, contracte încheiate cu furnizorii, etc.) în scopul probării activității infracționale. Potrivit anchetatorilor, în perioada 2009 – 2014, bănuitul, în calitate de administrator al unei firme care se ocupă cu fabricarea materialului rulant, a  înregistrat în evidența contabilă și a declarat achiziții fictive de mărfuri (piese vagoane, locomotive) în scopul reducerii impozitului pe profit și TVA-ului. Prejudiciul este de 6.000.000 de lei.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în vederea documentării întregii activități infracționale a bănuitului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here