Captură la frontiera Cruceni! Zeci de mii de pachete de țigări de contrabandă confiscate

captura tigari - Politia de Frontiera-

Captură la frontiera Cruceni! Aproximativ 16.700 pachete ţigări de contrabandă au fost confiscate de poliţişti.

Doi cetăţeni români au fost prinşi în flagrant de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni – I.T.P.F. Timişoara, în timp ce intenţionau să introducă ilegal în România, din Serbia, 16.700 pachete de ţigări de contrabandă. Bărbaţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi judecătorului pentru drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Timişoara, cu propunere de arestare preventivă.

Totul s-a petrecut duminică seara, când poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni, judeţul Timiş, au desfăşurat în zona de competenţă o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile. Astfel, în apropierea frontierei de stat a fost observat, cu aparatura de termoviziune, un autoturism care se deplasa pe malul râului Timiş, dinspre frontieră spre interiorul ţării. Imediat la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă a Poliţiei de Frontieră, care a procedat la interceptarea şi reţinerea persoanelor aflate în autoturism.“Din verificări s-a stabilit că cele două persoane din autoturism sunt cetăţeni români, Constantin B.şi Adrian F. în vârstă de 38, respectiv 35 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Timiş. În autoturism s-au descoperit 33 de baxuri şi 20 de cartuşe ce conţineau aproximativ 16.700 de pachete cu ţigări marca Marble si Ashima, nemarcate fiscal, în valoare de 250.500 lei, de provenineţă Serbia”, spune Roxana Costache, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Timișoara.

Poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de introducere sau scoatere din ţară, prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal şi deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigări, precum si pentru savarsirea infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat.

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi vor fi prezentaţi, astăzi, judecătorului pentru drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Timişoara, cu propunere de arestare preventivă. Întreaga cantitate de ţigări şi autoturismul au fost ridicate în vederea confiscării, la finalul cercetarilor fiind luate masurile legale ce se impun.

(Foto: arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.