12 afgani călăuziţi de un cetăţean român, depistaţi de poliţiştii de frontieră timişeni

Spread the love

Poliţiştii de frontieră timișeni au depistat un cetăţean român care transporta cu un microbuz, din apropierea graniţei cu Serbia spre frontiera cu Ungaria, 12 cetățeni afgani care intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

Polițiștii de frontieră efectuau o acțiune de control pe DN 57, în localitatea Gherman, moment în care un microbuz de culoare albă care se deplasa dinspre localitatea Lăţunaş, spre Moraviţa, la observarea echipajului de poliţie, şoferul microbuzului a virat pe un drum lăturalnic, pentru a evita controlul, îndreptându-se spre localitatea Percosova. Imediat, s-a declanşat o acţiune specifică, iar la ora 07.00 microbuzul a fost oprit în localitatea Roviniţa.

În urma verificării mijlocului de transport, s-a constatat că în interior se aflau 12 persoane care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zonă, fapt pentru care toţi au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că şoferul microbuzului este un cetăţean român în vârstă de 32 de ani, iar cei 12 sunt cetățeni din Afganistan, dintre care 11 adulți, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani și un minor, în vârstă de 15 ani.

”În legătură cu cele constatate, conducătorul auto a declarat că intenționa să conducă persoanele respective în apropierea frontierei cu Ungaria, în schimbul sumei de 1.000 de euro. Cetățenii afgani au fost preluaţi de cetăţeanul român, din apropierea frontierei cu Serbia şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul acestuia.  
Cercetările sunt efectuate de ofițeri de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, sub coordonarea unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, cetăţeanul român fiind cercetat pentru trafic de migranţi, iar cetăţenii afgani pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.

Cei care racolează, îndrumă, călăuzeşte, transportă sau adăposteşte o persoană, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României constituie trafic de migranţi şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.

 

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here