Stagii de practică plătită la companii multinaționale pentru studenții UPT

stagiu pregatire companii private

Aproximativ 150 de studenţi de la Universitatea Politehnica din Timişoara au fost recompensaţi cu burse de 800 lei, pentru stagiul de practică la companiile multinaționale. Studenții vizați au fost cei de la Facultatea de Automatica și Calculatoare, Facultatea de Constructii, specializarea Cadastru, din anii III şi IV.

Totul a fost posibil în cadrul unui proiect “SMART IT – Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”, demarat de UPT împreună cu partenerul Avensa București. Scopul viza îmbunătățirea procesului de inserție pe piața muncii a studenților și dobândirea competențelor necesare integrării și menținerii pe o piața muncii, precum și creșterea adaptabilității acestora la cerințele primului lor loc de muncă aferent specializării studiilor pe care le urmează.

Coordonatorul proiectului spune că studenţii implicaţi în SMART IT au avut parte de o experienţă inedită. În prima etapă, participanţii au fost consiliaţi şi chiar au ajuns să discute cu un psiholog, care i-a ajutat să-şi pună în evidenţă calităţile. “Acest proiect a avut ca activitate, pe de o parte, consilierea studenţilor în urma unui test care este singurul test de personalitate acreditat la nivel naţional. După ce studenţii au dat acest test, au avut chiar consiliere personală cu psihologul pentru a-şi scoate în evidenţă calităţile şi a depăşi sau poate a reuşi să-şi îmbunătăţească partea pe care o au deficitară”, a transmis Codruţa Istin, manager de proiect.

smart-it

Apoi, au urmat mai multe workshop-uri care au avut rolul de a face o legătură mai puternică între mediul universitar şi piaţa muncii. Iar la final, studenţii au ajuns şi în mari companii din Timişoara, unde au făcut practică. “Grupul ţintă al întregului proiect a fost de 150 de studenţi care au urmat aceste etape, dintre care 110 sunt studenţi de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare şi 40 de studenţi de la Cadastru, de la Facultatea de Construcţii. La finalul proiectului, studenţii au fost recompensaţi cu burse în valoare de 800 lei”, a mai precizat Codruţa Istin.

Cei 150 studenți au făcut stadiul de practică în cadrul a peste 15 companii de specialitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here