Prinși la tăieri ilegale de copaci. Ce amendă au luat patru timișeni

taieri copaci

Acţiune punctuală întreprinsă de către Gruparea de Jandarmi Mobilă Timişoara pe linia combaterii tăierilor ilegale de arbori. Sancţiuni contravenţionale aplicate în valoare totală de 3.200 lei.

Au fost prinși în flagrant în timp ce scoteau din rădăcini mai mulți copaci de pe proprietatea altor cetățeni. În urma sesizărilor făcute de cetăţenii din localitatea Berini din judeţul Timiş, în weekend, efective din cadrul Detaşamentului 2 Jandarmi Mobil, au desfăşurat o acţiune punctuală pe linia combaterii tăierilor ilegale de material lemnos.

Astfel, ajunși la faţa locului jandarmii au depistat doi bărbaţi, tată şi fiu care scoteau din rădăcini, copaci de pe proprietatea altor cetăţeni din comună. Au fost identificate şi măsurate buturugile, iar drujba şi uneltele folosite au fost ridicate în vederea confiscării.

La mică distanţă de locul săvârşirii primei fapte au mai fost depistaţi încă doi tăietori de material lemnos. Aceştia au fost depistaţi în timp ce încărcau lemnele tăiate în căruţa ataşată tractorului cu care veniseră.

Cei patru bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional, fiecare cu suma de 800 de lei, prejudiciul creat ridicându-se la peste 1100 lei, iar cantitatea de material lemnos tăiat ilegal, 5 metri cubi, a fost predată proprietarului, pe bază de proces – verbal de luare în custodie, până la soluţionarea cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here