Patru poduri intră în reabilitare

Podul MUncii Timisoara

Vești bune pentru timișoreni! Autoritățile au în plan reabilitarea a patru poduri peste Bega. Podurile Ștefan cel Mare și Eroilor, din zona Iosefin, vor fi extinse la patru benzi de circulație, iar lucrările vor începe în toamnă. Lucrarea este estimată la 7,8 milioane de lei şi nu ar trebuie să dureze mai mult de zece luni.

Potrivit primarului Nicolae Robu, alte două poduri, Muncii și Tinereții vor intra în reparații de anul viitor, Podul Muncii fiind lărgit la patru benzi de circulație. Acesta ar putea intra în execuţie tot în trimestrul III al acestui an. Lucrarea este estimată la 5,1 milioane de lei, iar termenul de execuţie la nouă luni.”Trei din cele patru poduri vor suporta lucrari de consolidare de la doua benzi la patru benzi. Al patrulea este deja pe patru benzi si prin urmare, va fi doar consolidat. La toare cele patru poduri se vor amenaja si trotuarele, piste de biciclete”, spune edilul Nicolae Robu.

Podul Muncii se află în zona Iosefin. Lucrările sunt la început, adică la faza de întocmirea documentaţiei pentru atribuire studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic. Lucrarea va viza reabilitarea şi consolidarea podului, realizarea de trotuare şi piste pentru biciclete, însă poate intra în lucru abia în a doua jumătate a anului 2017.

Podul Tinereţii se află în zona centrală şi face legătura între bd. Regele Ferdinand şi bd. Mihai Viteazu. Este în stadiul de întocmire a documentaţiei pentru prestarea serviciilor de elaborare  a documentaţiei.

(Sursa foto: www.pressalert.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.