AFIS CHAGALL

Iubitorii de cultură sunt invitați joi la vernisajul expoziției internaționale de litografii “Marc Chagall – Ilustrații pentru Biblie”. Evenimentul va avea loc de la ora 18.00, la Palatul Baroc, sălile Mercy.

Expoziţia include un fragment relevant din opera extraordinară a lui Marc Chagall, parte a programului prin care Muzeul de Artă Timișoara în cooperare cu Euro Art Luxemburg oferă publicului lucrări semnate de mari maeştri ai artei europene: Rembrandt, Picasso, Dali, Tolouse-Lautrec, Chagall sau Van Gogh.

Marc Chagall este unul dintre artiștii secolului al XX-lea, ultimul dintre marii moderniști europeni. Expoziția “Marc Chagall – Ilustrații pentru Biblie” de la Muzeul de Artă Timișoara prezintă o temă de referință din creația marelui artist, ilustrarea Bibliei.

Marc Chagall a creat litografiile din seria biblică în urma unei călătorii în Țara Sfântă. Începând cu deceniul al treilea al secolului trecut reflectase asupra acestei teme. A fost ajutat la punerea în viaţă a proiectului de către cunoscutul editor parizian Ambroise Vollard, cel ce în anul 1930 i-a comandat ilustraţiile pe tema textelor sacre fundamentale. Același editor îi oferise și asistenţa financiară pentru călătoria în Țara Sfântă. A lucrat la ilustrarea Bibliei timp de mai bine de două decenii (1931-1956), studiind mai ales transpunerile biblice ale lui Rembrandt și El Greco.

Expoziţia este organizată de Muzeul de Artă Timişoara în cooperare cu Euro Art Luxembourg şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş.

Articolul precedentAccident între localitățile Traian Vuia și Sudriaș
Articolul următorVremea in Banat pe doua saptamani! Ploi si temperaturi ridicate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.