Timișorenii spun NU eutanasierii câinilor de la Danyflor!

protest eutanasiere

Protest în fața Primăriei Timișoara. Iubitorii de animale au ieșit în stradă miercuri seara.

Peste o sută cincizeci de oameni s-au strâns în fata Primăriei Timișoara în semn de protest faţă de decizia de reluarea a eutanasiere a câinilor care se află la adăpostul Danyflor.

12765734_10205451667922415_2103464205_o

Timișorenii s-au mobilizat pe rețeaua de socializare Facebook, unde a fost creat un eveniment pe această temă, după ce primarul Nicolae Robu a dat dispoziție ca începând din aceste zile câinii din adăpostul Danyflor să fie omorâți. “O acțiune foarte bună, pentru că în acest sens poate se schimbă ceva și nu vor mai fi eutanasiați câinii. Soluția ar fi sterilizarea și nu uciderea lor. Am venit cu cei doi ai mei și am fost foarte fericită cand am ajuns aici și am văzut atât de mulți oameni la acest protest”, “Singura soluție e să se sterilizeze câinii de curți, de la sate. De acolo vin. Degeaba îi adunăm, că se înmulțesc și iar ajung pe străzi. Eu am luat trei câini de pe stradă”, susțin protestatarii.

nadia iucu

Prezentă la eveniment a fost și unul dintre inițiatorii protestului, jurnalista TV, Nadia Iucu. Acesta a venit însoțită de cei doi căței.“Plimbarea din această seară a rezultat în urma unei postări pe Facebook. Am reușit să obțin o dispoziție a primarului Nicolae Robu, care practic stătea ascunsă, că de luni, săptămâna aceasta vor fi omorâți câinii de la adăpost. Fals, ni se spune că nu mai sunt locuri în adăpost. S-au cheltuit banii pe trei ani într-un an și un pic, aproape doi ani. Mulți bani. Am ajuns la situația din 2014, poate ar trebui să ne gândim și la banii noștri, nu doar că iubim animalele.  S-au cheltuit 2 milioane de lei și rezultatul este cam același”, spune Nadia Iucu, jurnalist.

În prezent, în adăpostul Danyflor sunt peste cincisute de câini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here