Încep controalele în spitalele din țară

controale spitale

Din 10 martie vor fi derulate controale în toate spitalele din ţară, atât în unităţile publice, cât şi în cele private, a anunţat ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu. Noutatea este că acestea vor fi făcute „încrucişat”, adică de specialiştii DSP din alte judeţe.

În urma scandalului provocat de moartea a trei dintre copiii din Argeș, diag-nosticaţi cu sindrom hemolitic-uremic (SHU), ministrul Sănătăţii le-a cerut Direcţiilor de Sănătate Publică mai multă responsabilitate în desfășurarea activităţii. Potrivit ministrului Sănătăţii, între 10 și 25 martie vor fi făcute controale încrucișate în toate unităţile medicale cu paturi din ţară. Specialiștii DSP-urilor din două judeţe vor controla spitalele din al treilea judeţ, pentru ca rezultatele anchetelor să fie cât mai obiective. “Directorul Direcției de Asistență Medicală se va deplasa la întâlniri în șapte centre – București, Iași, Cluj, Timișoara, Craiova, Târgu Mureș și Constanța – cu directorii de Direcție Sanitară, pentru a avea o discuție direct cu ei. Pregătim cu mare atenție aceste controale încrucișate”, a declarat în cadrul unei video-conferințe ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu.

În plus, reprezentanții Ministerului Sănătății iau în calcul și instituirea unor registre speciale în care toate spitalele, fie publice sau private, să înregistreze aceste cazuri de boli transmisibile, dar și situaţiile neobișnuite, precum și complicaţiile care apar în tratamentul unor pacienţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here