Ziua Protecției Civile marcată la Timișoara. Copiii, impresionați de tehnica specială a pompierilor

ziua protectiei civile

Tehnica şi accesoriile din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş au putut fi admirate ieri la Timişoara. Sute de copii, de toate vârstele, au venit pentru a-i vedea pe pompieri în acțiune și pentru „a intra în pielea lor”, preț de câteva ore.

Totul s-a petrecut cu prilejul Zilei Protecției Civile, care  a fost marcată în 28 februarie la Timișoara. În fiecare an la această dată se aniversează Ziua Protecţiei Civile din România, dată la care, în anul 1933, prin Decretul Regal nr.468, se aproba „Regulamentul de funcţionare a Apărării Pasive contra atacurilor aeriene” având ca scop ” limitarea efectelor bombardamentelor aeriene asupra populaţiei şi resurselor teritoriului. Acest moment este considerat data de naştere a protecţiei civile în România.

Subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat și-au deschis cu această ocazie porților celor interesați să vadă și să primească informații despre tehnica de lucru și activitea pompierilor. Astfel, “oamenii focului” le-au arătat juniorilor timișoreni cum se face un exercițiu de descarcerare, care este procedură de stingere a incendiilor sau cum se folosește o autospecială.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here