Pușcărie pentru conducere fără permis

prins fara permis

A crezut că poate scăpa basma curată, iat polițiștii nu-i dau de urmă. Vorbim despre un tânăr condamnat la închisoare pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice, fără a avea acest drept.

Poliţiştii Secţiei 12 Rurală Periam au pus în aplicare sâmbătă un mandat de executare a pedepsei închisorii, pe raza localităţii Sînpetru Mic. Astfel, au depistat un tânăr de 28 de ani, pe numele căruia Judecătoria Sânnicolau Mare a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, prin care acesta era condamnat la un an şi șase luni de pedeapsă privativă de libertate pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere.

Mai exact, în luna noiembrie 2007, tânărul a condus un autoturism pe drumul public din localitatea Sânpetru Mic, fără a poseda permis de conducere valabil pentru nici o categorie de autovehicul. Tânărul au fost introdus în Penitenciarul Timişoara pentru executarea pedepsei.

Potrivit Codului Penal, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la cinci ani. Codul Penal mai prevede că, dacă inculpatul își recunoaște faptele, limitele de pedeapsă prevăzute de lege se reduc cu o treime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here