Primăria Timișoara angajează un avocat pentru a contesta raportul Curții de Conturi

CLT

Primăria Timișoara dă în judecată Curtea de Conturi. Totul, după ce contestația depusă cu privire la finanțarea ilegală a echipelor sportive a fost respinsă.

Astfel că acum Primăria Timișoara angajează un avocat pentru a contesta raportul Curții de Conturi, prin care finanțarea echipei de fotbal ACS Poli și a altor cluburi sportive, a fost declarată ilegală. Miza procesului pentru care primăria angajează avocat este mare. Prejudiciul estimat de Curtea de Conturi se ridică la 35 de milioane de lei.

Consilierii locali s-au întrunit astăzi în cadrul ședinței de plen a CLT. Paisprezece voturi au fost necesare pentru a aproba angajarea unui avocat pentru procesul cu Curtea de Conturi.

Deși inițial primarul Nicolae Robu a propus ca firma de avocatură să fie plătită din banii consilierilor locali, astăzi s-a decis că va fi finanțată de la bugetul local. Consilierii din opoziție au fost de părere că municipalitatea poate fi reprezentată de juriștii primăriei, iar discuțiile pe această temă s-au aprins. “Suntem în faza unui abuz. Trebuie să mergem în instanță și să sperăm că o instituție judecătorească se va pronunța corect, legal și ne va da câștig de cauză”, a explicat edilul Nicolae Robu.

Consiliul Local

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here