14 localități din Timiș în zona ROȘIE! Mai multe restricții și îngrădiri ale libertății de mișcare

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de subprefectul Ovidiu Virgil Drăgănescu, astăzi, în ședință online, a aprobat o hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș.

Aceste anexe sunt întocmite pe baza ratei de infectare pe ultimele 14 zile, în baza căreia sunt stabilite restricțiile conform HG 1015/23.09.2021.

Timișoara, alături de Giroc, Parța, Remetea Mare, Sânmihaiu Român au fost trecute pe anexa 1, cuprinzând localitățile cu rata de infectare mai mare de 7,5/1.000 de locuitori. Tot pe această listă se regăsesc Bucovăț, Moravița, Bara, Dudeștii Noi, Dumbrava, Dumbrăvița, Ghiroda, Moșnița Nouă și Pădureni.

În aceste localități, persoanele vaccinate de cel puțin 10 zile pot circula fără restricții. Circulația este interzisă pentru persoanele nevaccinate în intervalul 20:00-05:00, cu anumite excepții (menționate în declarație). Magazinele vor fi deschise între orele 05:00-18:00, în afara acestui interval fiind permisă doar livrarea la domiciliu. Nici evenimentele în aer liber nu sunt premise. Terasele și restaurantele nu mai pot funcționa, fiind permisă doar livrarea la domiciliu. Se închid sălile de sport și bazinele de înot, iar nunțile și evenimentele private sunt interzise.

Măsurile adoptate astăzi se vor aplica începând de mâine, 1 octombrie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.