Primarul Cristian David: “Priorităţile mele sunt definitivarea reţelei de apă şi asfaltarea drumurilor din Biled în totalitate”

În comuna timișeană Biled continuă lucrările de asfaltare a străzilor. Primăria Biled dorește drumurile asfaltate în totalitate şi trotuarele refăcute, printre care și cel de pe drumul rampei, anunță Cristian David, edilul comunei.

Autoritățile s-au pus pe treabă şi au reuşit să asfalteze în scurt timp cinci drumuri lungi de patru kilometri şi nu se opresc aici. Urmează pe încă trei să pună asfalt, iar până la sfârşitul anului toate şoselele care dau la DN 6 vor fi asfaltate. “Mai am o mică parte din străzi de terminat și inclusiv asfaltarea drumurilor care coboară de pe DN 6, în totalitate până la finele anului. Acum pregătim un drum spre asfaltare.Suntem în faza de pregătire a lui, iar în maxim trei zile va fi cu asfalt. Acest tronson e de un km, pe care îl definitivăm acum și urmează încă un kilometru în perioada imediat următoare”, spune primarul comunei Biled, Cristian David.

asfalare drum Biled

În acelaşi timp, muncitorii lucrează la definitivarea rețelei de apă potabilă în localitate. Se montează căminele unde vor fi aplicate contoarele pentru apă, pentru monitorizarea consumului. Astfel, până la sfârşitul lunii mai, lucrările vor fi gata pentru întreaga reţea de apă din comună, care va fi şi contorizată şi extinsă. În total vor fi reabilitați treizeci și șase de kilometri de rețea de canalizare. “Lucrările au început de aproximativ două săptămâni pentru definitivarea rețelei de apă. Deocamdată lucrăm la montarea căminelor și după ce terminăm această lucrare începem extinderea rețelei și montarea căminelor”, adaugă edilul.

Valoarea acestora este de aproximativ 400 mii lei, bani de la bugetul local.

asfaltare drum Biled

Autoritățile au mai multe proiecte de infrastructura de finalizat sau de implementat. Banii de la bugetul local sunt puțini, astfel că au accesat fonduri europene. Un alt proiect în lucru este cel de canalizare, aprobat de AFIR. Valoare acestuia se ridică la un million de euro. Totodată, edilul Cristian David susține că un alt proiect de extindere a apei potabile, în valoare de un million euro, este în lucru; încă o rețea de centură ocolitoare, un proiect pe drumuri agricole, în valoare de un million euro, un proiect de modernizare și reabilitare a Căminului Cultural, inclusiv dotarea lui, în valoare de cinci sute mii euro.“Acestea recente, o parte sunt implementate, altele urmează sa le implementez pe noua sesiune. Eu tot timpul am făcut lucrări în localitate, cu toate că am avut jumătate de mandat și acela cu întreruperi”, spune primarul comunei Biled.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here