Sute de timișeni internați de Paște la Clinicile Noi. Ce meniu vor avea

Pacienţii internaţi în aceste zile la Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara vor avea parte de un meniu special cu prilejul sărbătorilor Pascale. Acesta este adaptat totuşi patologiilor pentru care se află sub supravegherea și nu vor lipsi tradiţionalele sarmale cu mămăliguţă, friptura, cozonacul și oul roșu.

Astfel, în dimineața de Paște vor primi mezeluri și ou fiert roșu. La masa de prânz se va servi ciorbă ţărănească de curcan și sarmale cu mămăliguță, pentru pacienţii care nu trebuie să ţină dietă. Pentru cei care au de respectat un regim, sarmalele vor fi înlocuite cu un meniu format din friptură din piept de pui, piure de cartofi și salată de sfeclă. Ca și desert se vor servi cozonac sau napolitană.

În a doua zi de Paște va fi servit tot un meniu special. Pentru pacienţi se pregăteste ciorbă de legume cu perișoare şi piure de cartofi cu friptură de vită și salată de sfeclă. Pentru cei care au restricții alimentare piureul de cartofi va fi înlocuit cu cartofi natur și friptură de vită. Desertul va fi format tot din cozonac sau napolitană.“ Pentru toţi aceştia în toate cele trei blocuri alimentare ale spitalului se pregăteşte meniu de sărbătoare. Încercăm să le facem pacienților, care sunt departe de familie, o bucurie cu ocazia acestei sărbători. Dorim să simtă aceste zile deosebite și să se însănătoșească cât mai grabnic!”, susține asistent dietetician, Mădălina Mirea.

Este preconizat un număr de aproximativ 230-250 de pacienţi care vor petrece ziua de Paște în Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara şi aproximativ acelaşi număr de pacienţi şi pentru zilele următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here