Pompierii timișeni vor avea în sfârșit o autospecială nouă, dotată cu o macara de peste 70 de metri înălţime, unică în vestul țării.  Astfel, ISU Banat va putea stinge mult mai uşor incendiile la înălţime. Platforma va fi achiziționată cu bani de la buget.

Consiliul Judeţean Timiş a semnat astăzi contracul pentru achiziţia unei autospeciale la înălţime pentru pompierii de la ISU Banat. Obiectivul a fost anunţat încă de anul trecut, după ce Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a solicitat ajutorul CJ Timiș pentru cumpărarea unui astfel de utilaj. Contractul semnat cu DMV Aviatech are o valoare de 5.200.000 de lei, iar termenul de livrare este 12 decembrie. “Cred că era necesară cu atât mai mult cu cât aţi auzit şi de la colegii de la ISU că în zona de Vest nu există o asemenea macara. În principiu din discuţiile pe care le-am avut cu domnul ministru Arafat, când a venit la consiliul judeţean acum câteva luni, am discutat despre posibilitatea de a avea o macara şi am făcut acest demers. Eu am respectat ceea ce am discutat cu domnul Arafat, inclusiv cele patru salvări. Peste câteva săptămâni când vom avea plen vom discuta dacă putem să distribuim banii de la macara la salvări. În condiţiile astea vom discuta să vedem dacă putem să cumpărăm chiar şase salvări”, a transmis șeful CJT, Titu Bojin.

Titu Bojin, Lucian Mihoc 03

În prezent, ISU Timiş nu are o astfel de macara. Astfel, cu noua autospecială se vor putea efectua operațiuni de salvare a persoanelor de la înălțime și intervenții de stingere a incendiilor.Şeful ISU Banat, Lucian Mihoc, susține că în Timişoara există două autospeciale, care pot ajunge la înălţimea de 30 metri. Una este din 1979, iar cea de-a doua din anul 1984. Ambele sunt în stare de intervenţie, întrucât necesită mentenanţă accentuată.“La nivelul municipiului Timişoara sunt 628 de clăriri înalte. Este vorba despre clădirea Iulius Mall, Catedrala Mitropolitană, nocturna de pe stradionul Dan Păltinișanu sau blocurile cu zece etaje anvelopate recent, unde intervenția în caz de incendiu se face din exterior.Nu avem posibilitatea să ajungem la clădiri înalte”, subliniază șeful ISU Banat, comandant Lucian Mihoc.

Articolul precedent“Universul Casei tale” reunește la CRAFT zeci de firme specializate în amenajări interioare şi exterioare
Articolul următorACS Poli, jucăria stricată a lui Robu, a înghiţit 25 de milioane de lei din buzunarul timişorenilor, susţine consilierul local Mateescu Ioan (P)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.