18 timişoreni, sancţionaţi pentru că nu şi-au curăţat trotuarele de zăpadă!

Polițiștii locali au verificat dacă timişorenii şi-au curățat sau nu totuarele de zăpada și gheață.

Verificările au început de săptămâna trecută, când s-a depus un strat consistent de zăpadă. Poliţiştii locali au constatat că nu toți cei verificați şi-au curăţat trotuarele, astfel într-o primă fază s-au aplicat un număr de 367 somații. Pentru că nici atunci nu au luat atidudine şi nu s-au conformat 18 timişoreni, persoane fizice şi juridice, s-au ales cu amenzi. Sancțiunile prevăzute fiind între 500 și 1000 lei pentru persoanele fizice și între 1500 și 2500 lei pentru persoanele juridice.

Poliția Locală reamintește timişorenilor că potrivit unei hotărâri de consiliu local din 2007, atât persoanele fizice cât și persoanele juridice au obligația de a îndepărta zăpada și gheața, ori de câte ori este necesar, de pe trotuarele din dreptul clădirilor și incintelor pe care le dețin sub orice formă.

De asemenea, în cazul țurțurilor și zăpezii depuse pe acoperișuri, au obligația de a lua măsuri de îndepărtare a acestora, dar și să presare nisip, rumeguș ori alte materiale antiderapante pe trotuare, în fața imobilelor, în cazul formării de polei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here