200 de profesori aflați la final de carieră, sărbătoriți într-o gală special organizată pentru ei!

0
20

Profesorii aflați la finalul carierei, sărbătoriți la Timișoara!

Sărbătorită în toată lumea pe 5 octombrie, Ziua Cadrelor Didactice (World Teachers’ Day) a fost marcată și la Timișoara, în cadrul Universității de Vest.

Inspectoratul Școlar Județean Timiș în parteneriat cu UVT au organizat Gala Profesorilor Seniori, aflată anul acesta la cea de-a doua ediție. La eveniment au participat peste 300 de cadre didactice, directori și inspectori școlari și membri ai comunității academice.

Evenimentul a celebrat activitatea a peste 230 de profesori din Timiș, care și-au încheiat cariera didactică în 2016 și 2017.

Evenimentul a fost însoțit de un moment artistic susținut de tinerii de la Palatul Copiilor din Timișoara și Colegiul Național de Artă „Ion Vidu”.

Le mulțumesc tuturor dascălilor pentru tot ceea ce au făcut pentru noi și copiii noștri. Sunt oameni care au trecut prin dificultăți și constrângeri, însă au reușit să genereze încredere în școala timișeană, românească. Și eu sunt dascăl, este meseria mea de suflet. Am fost influențat în cariera mea de profesori minunați, care au trecut dincolo de sarcina de profesor, reușind să îmi creioneze setul de valori, modul de gândire și libertatea de acțiune, care mă definesc pe mine ca om. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru respectul pe care îl port dascălilor. La mulți ani tuturor!”, spune rectorul Universității, Marilen Pirtea.

„Chemarea pe care ați avut-o atunci când ați decis să îmbrăcați profesia de dascăl a devenit o mare responsabilitate de-a lungul timpului. Ați ținut în palmele dumneavoastră viitorul unor copii, i-ați cizelat pe micii dumneavoastră ucenici, ați fost mesagerii unor valori sociale, al unui ideal de viață, îndeplinind permanent diferite roluri: ați fost mentori, manageri, experți ai actului didactic, lideri, părinți, sfătuitori, modele și surse de inspirație pentru generații întregi”, a declarat în cadrul festivității inspectorul școlar general, Aura Danielescu.

La nivel mondial, World Teachers` Day este patronat de UNESCO.

 

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here