23 decembrie 1989 la Timişoara: începe psihoza teroriştilor, contiunuă să se moară pe străzi

Teroarea a revenit pe străzi în Timişoara, din 23 decembrie, după câteva zile liniştite din punctul de vedere al victimelor. Eşalonul 2 al PCR, condus de Iliescu Ion, împreună cu Securitatea puneau mâna pe putere, Pentru asta s-au inventat teroriştii, iar în marile oraşe au murit în 3 zile mai mulţi oameni decât din 17 până în 22…

Oameni nevinovaţi au fost împuşcaţi în casele lor, la locurile de muncă, pe stradă în timp ce mergeu la alimentară, alţii au căzut victime incompetenţei crase şi lipsei de discernământ ale unor aşa zişi purtături de haine militare. A fost perioada în care au fost împuşcaţi şi mulţi militari.

La Timişoara, sute de mii de oameni sărbătoresc în centrul oraşului căderea lui Ceauşescu, însă continuă atacurile diversioniste asupra obiectivelor apărate de armată şi sunt efectuate mai multe misiuni de recunoaştere deasupra oraşului. Teroriştii, adică securiştii deschid focul din mai toate poziţiile şi continuă să se moară pentru libertate. Lupta este departe de a fi încheiată, iar per-total 23 decembrie este cea mai sângeroasă zi la nivelul întregii ţări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here