27 de ambasadori ai Corpului Diplomatic acreditat în România, în vizită la Timișoara!

Județul Timiș a fost vizitat de 27 de ambasadori ai Corpului Diplomatic acreditat în România, ca parte a vizitei de promovare și documentare pe care o desfășoară în mai multe județe ale țării.

Programul vizitei cuprinde o serie de activități la care au luat parte președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, care a realizat o prezentare a județului Timiș, reprezentanți ai Instituției Prefectului Județului Timiș, Primăriei Municipiului Timișoara, Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, mediului de afaceri, autorităților publice, alături de reprezentanții misiunilor diplomatice din: Republica Algeriană Democratică și Populară, Republica Lituania, Regatul Hasemit al Iordaniei, Republica Cehă, Statul Israel, Malaezia, Republica Chile, Federația Rusă, Republica Bulgaria, Republica Belarus, Republica Peru, Republica Arabă Egipt, Republica Islamică Pakistan, Republica Sudan, Georgia, Republica Federală Nigeria, Republica Portugheză, Statele Unite Mexicane, Republica Armenia, Republica India, Republica Indonezia, Republica Slovacă, Republica Irak, Muntenegru, Republica Africa de Sud, Republica Tunisiană, Republica Democratică Congo.

”Este o vizită extraordinar de impoartantă la nivelul Consiliului Județean, în județul Timiș a 27 de ambasadori din Corpul Diplomatic de la București, este un lucru important pentru că am profitat de ocazie să prezentăm oportunitățile județului Timiș, să prezentăm investițiile, să prezentăm dezvoltarea, astfel încât să înțeleagă cei că județul Timiș este unul atractiv prin prisma mai multor domenii de activitate și bineînțeles la final am transmis un mesaj de deschidere, de dialog, de cooperare pe diferite domenii prin prisma interesului pe care ăl vor arăta în viitorul apropiat”, a declarat președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Este o vizită importantă pentru TImișoara, care ține de diplomație pe de o parte, dar care ne permite promovarea Timișoarei către o mulțime de țări într-o singură întâlnire. Sigur că pentru a avea efecte concrete în viitor e nevoie de întâlniri ulterioare, e nevoie de relații bilaterale. De asemenea Timișoara are relații foarte bune cu multe dintre orașele din aceste țări care ne-au adus ambasadorii în vizită. Eu cred că e important și pentru Timișoara Capitală Europeană a Culturii, încă suntem în stadiul în care trebuie să promovăm anul 2021 și trebuie să spunem cât de des, cât de mult faptul că anul 2021 este un an definitoriu pentru acest oraș și unul care să permită ca din cât mai multe din țările lumii să avem turiști. Noi încercăm să promovăm Timișoara luând în calcul elemente care țin de pe de o parte de turismul cultural, pe de altă parte chiar de turismul de business și sigur de turismul de conferințe, de evenimente care pot duce la o creștere. Timișoara nu este un oraș pe malul mării, dar este un oraș extrem de frumos din punct de vedere al patrimoniului istoric și unul care poate să atragă prin sine turiștii”, spune Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei.

După amiază diplomații sunt invitați la un tur ghidat prin Timișoara.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here