3 tipuri de modele de marsupiu pentru copil, în funcție de vârsta

Atunci când cauți un marsupiu pentru copilul tău, este important să știi că nou-născuții și bebelușii au nevoi diferite. Un nou-născut vrea să se apropie cu capul de piept, iar un bebeluș mai mare vrea să-și întindă picioarele și să vadă lumea.

Descoperă în continuare cum să alegi un marsupiu pentru copilul tău, în funcție de nevoile vârstei

Multe familii optează pentru două modele de marsupii: unul pentru stadiul de nou-născut și unul pentru bebelușii mai mari. Totodată, alte familii aleg un singur transportator, care se adaptează la vârste diferite.

Însă, toate modele existente sunt elaborate în trei stiluri de suporturi pentru bebeluși:

  • Marsupiu wrap 

Marsupiul de tip wrap (eng. a împacheta / a înfăşura) este o piesă de material textil, lungă și dreptunghiulară, pe care o poți înfășura în jurul tău și al bebelușului tău pentru a crea un suport.

Majoritatea modelelor sunt disponibile într-o mărime unică, care se adaptează cu ușurință la diferite tipuri de corp și la diferite stradii de dezvoltare ale copilului. Designul imită simțul uterului pe care nou-născuții îl adoră, însă copiii mai în vârstă pot găsi limitele de mișcare prea restrictive. Pentru a învăța cum să aranjezi un marsupiu wrap în mod corespunzător, există tutoriale pe internet care arată cum să creezi diferite pliuri de material. 

  • Marsupiu ergonomic 

Aceste tipuri de modele sunt de obicei proiectate având în vedere bebelușii mai mari, deși unele produse pot fi adaptate pentru nou-născuți, utilizând o căptușeală suplimentară sau reglând curelele. 

Curele și bretele căptușite oferă mai mult sprijin atunci când transporți un bebeluș mai mare și mai greu. De aceea, un marsupiu ergonomic de la Babyneeds.ro reprezintă soluția ideală de a-ți ține copilul lângă corpul tău, astfel încât mâinile tale să fie libere să facă orice lucru trebuie să faci. Limitele mai mari de greutate îți permit să îl porții pe cel mic pentru mai mult timp, chiar și până când copilul este pregătit să meargă sau să se plimbe.

Deși modelele de marsupii ergonomice se pot îmbrăca mai repede, nu sunt la fel de confortabile ca produsele de tip wrap.

  • Marsupiu sling 

Slingurile sunt fabricate dintr-o bucată de material și se poartă pe fie pe umeri, în fata sau în spate, sau pe șold. Designul creează un fel de pouch pentru ca bebelușul să poată sta, fiind extrem de ușor de utilizat și, implicit, de montat.

Orice model alegi, este important să știi că bebelușul tău trebuie să mențină curbura naturală a spatelui. Acest lucru este necesar pentru o bună dezvoltare a șoldului. Pentru că cel mai bun marsupiu pentru copilul tău este acela în care are o poziție corectă a corpului.  Marsupiul de tip sling poate fi folosit de la naștere și până la vârsta de doi ani. Oferă mobilitate copilului, însă nu distribuie uniform greutatea pe corpul tău.

În concluzie, există multe opțiuni de marsupiu, ceea ce este minunat, pentru că îți oferă posibilitatea să îl găsești pe cel mai potrivit nevoilor tale și ale micuțului tău! 

 

Sursa foto: Pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here