xr:d:DAFb3Ghni04:19,j:47815327626,t:23022812

Tinerii din ziua de astăzi se confruntă cu numeroase provocări de sănătate mintală, influențati de factori sociali, economici și tehnologici cum ar fi anxietatea și depresia, presiunea școlară, bullying-ul, dificultățile în relațiile de prietenie și adaptarea la noi medii sociale contribuie la starea de anxietate și depresie.

Presiunile legate de imaginea corporală și idealurile nerealiste promovate de mass-media și social media pot duce la tulburări de alimentație, cum ar fi anorexia și bulimia. Pe de altă parte, utilizarea excesivă a tehnologiei și a rețelelor sociale poate duce la dependență, izolare socială și dificultăți în menținerea relațiilor interpersonale reale. Iar experimentarea cu alcool, droguri și alte substanțe poate deveni o problemă majoră, afectând sănătatea mintală și fizică a tinerilor.

Pentru a duce în discuție provocările actuale ale tinerilor, Asociația LOGS va implementa în perioada Iulie – Octombrie 2024, proiectul BETTER – Tineri pentru sănătate mintală, o inițiativă menită să aducă îmbunătățiri în sănătatea mintală în viața tinerilor din Timișoara, în special cei din comunitățile defavorizate, expuși riscului de excluziune socială, concentrându-se pe sănătatea lor mintală și dezvoltarea rezilienței în fața dificultăților zilnice.

“Cel puțin 300 de tineri vor primi resurse pentru a face față mai bine stresului și presiunilor vieții moderne, alături de 3 experți în sănătate mintală din Timișoara prin ateliere de self-care, excursii în natură și terapie prin artă și meditație. Tinerii vizați sunt atât localnici dar și tineri migranți și refugiați care spun Timisoarei, acasă” a declarat Flavius Ilioni Loga, președintele Asociației LOGS.

Proiectul implica șase parteneri locali: Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, FITT – Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara, Liceul Teoretic „Vlad Țepeș” din Timișoara, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane și Superhumans iar 10 voluntari tineri vor fi recrutați și formați pentru a beneficia de stagii de voluntariat la organizațiile partenere și pentru a-si dezvolta abilități noi profesionale dar și ca terapie ocupationala. Fiecare voluntar va beneficia de o bursa de sprijin în valoare de 1.000 Ron pentru realizarea a stagiului de voluntariat de 60 de ore.

“Vom crea o campania de conștientizare, informare și înțelegere a problemelor de sănătate mintală în rândul tinerilor din Timișoara prin care vom distribui 1.000 de pliante informative, care vor oferi sfaturi practice și resurse utile pentru gestionarea stresului și îmbunătățirea stării de bine mintală a tinerilor. De asemenea, vor fi afișate cel puțin 50 de postere de dimensiune A2 în locații publice și de interes pentru tineri, pentru a atrage atenția asupra importanței sănătății mintale și a disponibilității resurselor de sprijin”, susține Daiana Iurescu, project manager la Asociatia LOGS.

Proiectul finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte. Calendarul complet al evenimentelor și formulare de înscriere în activitățile gratuite se găsesc pe https://grupullogs.ro/better/

Asociația LOGS – Grup de Inițiative Sociale este o organizație „grassroots” stabilită din septembrie 2019, în Timișoara, care promovează integrarea grupurilor vulnerabile de migranți, luptă împtriva traficul de persoane și folosește educația ca mijloc de depășire a vulnerabilităților sociale. LOGS gestionează în Timișoara, Casa LOGS – Centrul de zi de consiliere și informare – singurul serviciu social licentiat de Ministerul Muncii din România pentru migranți și este cel mai activ actor de integrare socială și ajutor umanitar pentru străini din Timișoara.

Articolul precedentUVT câștigă proiectul CIRCUZEN: O inițiativă majoră în domeniul economiei circulare
Articolul următorCe mai fură românul? Absolut orice, chiar şi containere de pe drumurile naţionale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.