Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au depistat, în zona de competenţă a judeţelor Timiş şi Caraş-Severin, 38 de cetăţeni străini din Siria, Irak, Iran şi Afganistan, care au încercat să intre ilegal în România din Serbia, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În cursul nopţii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, în cooperare cu lucrători din cadrul Secţiei 8 de Poliţie, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în apropierea localităţilor de frontieră Jamu Mare, Dejan si Lăţunaş au fost depistaţi 21 de cetăţeni străini, constituiţi în trei grupuri, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia fiind preluaţi şi transportaţi la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că grupurile erau formate din cinci bărbaţi, opt femei şi opt minori, cu vârste cuprinse între 6 şi 48 ani, toţi cetăţeni din Siria şi Irak.

Acţiuni similare au desfăşurat şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Naidăş si Oraviţa, din judeţul Caraş – Severin, în cooperare cu lucrători din cadrul Posturilor de Poliţie Rurală Oraviţa şi Caransebeş, în urma cărora au depistat, in ultimele 24 de ore, pe direcţia localităţilor de frontieră Grădinari şi Iam, 12 persoane care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării.

La cercetări s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria, Iran şi Afganistan, dintre care opt bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 18 şi 33 de ani, precum  şi trei copii, cel mai mic având vârsta de 1 an.

Ieri, în jurul orei 23.30, şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta, judeţul Timiş, au depistat pe direcţia localităţii de frontieră Soca, cinci cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani, care au încercat să intre ilegal în ţară din Serbia.

În toate cazurile, persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În prezent se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând a fi luate măsurile legale care se impun. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Articolul precedentTineri carbonizați în mașină. Cum s-a petrecut accidentul
Articolul următorNou șef la Biroul de Presă al PSD Timiș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.