Zilele trecute, la Universitatea de Vest din Timișoara, a avut loc turneul 3X3 UVT Challenge, turneu de baschet 3X3 care a pus față în față echipe din Timișoara și din țară, dar și din Ucraina.

Echipele naționale de baschet 3×3 ale Ucrainei, prezente la 3X3 UVT Challenge, în drumul spre Campionatul Mondial U18.

La eveniment au participat și echipele naționale ale Ucrainei, la categoriile OPEN masculin și feminin (echipa națională U18 feminin, echipa națională U18 masculin și U23 masculin), toate cele trei echipe ajungând în finale, iar echipele U18 câștigând turneul atât la OPEN masculin (Rostyslav Kabanov, Maksym Hulia, Oleksandr Diupin, Vladyslav Semerych), cât și la OPEN feminin (Karyna Panchuk, Daria Kononuchenko, Kateryna Koval, Oleksandra Semenchuk).

Câștigătorii 3X3 UVT Challenge la categoria OPEN sunt de fapt echipele care vor reprezenta Ucraina la Campionatul Mondial de Baschet 3X3 U18, care începe în această săptămână la Debrecen, în Ungaria și sunt capi de serie în grupele lor.

Medaliile de argint au fost adjudecate de Ucraina U23 (Danylo Sokolenko, Oleksandr Sydoruk, Vladyslav Mustiatsa) la masculin și de echipa Tropicalele (Andrada Căpitan, Daria Negru, Diana Spinean și Roxana Pane) la feminin.

La categoria U18 masculin, finala a fost câștigată de echipa Bullyball (Franko Dzaka, Rareș Ciocloda, Samuel Tayti) în fața echipei Faraonii (Raul Andrei Jurchescu, Alex Babău, Fabian Laurențiu Jurchescu, Mark Bot).

Concursul de aruncări de trei puncte rezervat băieților a fost câștigat de către Cristian Mocrițchi, jucător în Liga Națională de Baschet Masculin, legitimat la SCM Ohma Timișoara, iar cel al fetelor a fost câștigat de Roxana Pane.

Cât timp vremea a permis desfășurarea meciurilor afară, acestea au avut loc pe terenul de baschet al UVT, apoi competiția a continuat în Sala Mare FEFS – UVT.

Articolul precedentStart înscrieri online pentru sesiunea de admitere de toamnă la Universitatea Politehnica Timișoara
Articolul următorLa Universitatea de Vest din Timișoara s-a desfășurat prima certificare europeană din România în construirea cu pământ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.