50 de euro de căciulă! 5 afgani, depistați în mașina unui român la graniță

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta, judeţul Timiş, au depistat, în urma unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale, în interiorul unui mijloc de transport, cinci cetăţeni din Afganistan care nu își justificau prezența în zona de frontieră.

În weekend, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta – judeţul Timiş au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.
Astfel, oamenii legii au oprit pe E70, în localitatea Deta, un autoturism înmatriculat în România, condus de un cetăţean român. În urma verificării mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au depistat alte cinci persoane, cetăţeni străini. Având în vedere faptul că nu îşi justificau prezenţa în zonă, cetăţenii străini, toţi de sex masculin, precum şi şoferul autovehiculului au fost conduşi la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 17 şi 33 ani. Șoferul, cetățeanul român în vârstă de 20 de ani, a declarat că urma să primească 250 de euro ca să îi transporte pe cetățenii străini la Timișoara.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetăţenii străini, respectiv de trafic de migranți pentru conducătorul mijlocului de transport. În continuare, cercetările sunt desfăşurate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here