55 persoane depistate în pensiuni din Timişoara, în urma unei acţiuni pentru prevenirea migraţiei ilegale!

Poliţiştii de frontieră au depistat, în cadrul unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale desfăşurate în Timişoara, 55 de cetăţeni afro-asiatici, solicitanţi de azil in ţara noastră sau cu permise de muncă, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Astfel, în jurul orei 08.00, aceştia au identificat, cazaţi la mai multe pensiuni de pe raza localităţii Timişoara, 55 de cetăţeni străini. În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că cetățenii străini sunt cincizeci şi trei de bărbaţi, o femeie şi un minor. Aceştia sunt cetăţeni din Bangladesh, Siria, Iran şi Irak, care au permise de muncă şi documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil, dar care nu îşi justificau prezenţa pe raza municipiului Timişoara.

De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit faptul că cetăţenii străini aveau în intenţie să treacă ilegal frontiera, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

După finalizarea tuturor verificărilor, poliţiştii de frontieră urmează să îi îndrume pe solicitanţii de azil spre centrele de cazare din ţară unde sunt înregistraţi, iar cei cu permise de muncă sunt consiliaţi de către lucrătorii Inspectoratului General pentru Imigrări să respecte scopul şi dreptul de şedere pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here