8 jucatori de la Timisoara Saracens au „zburat” spre Mondialul care incepe vineri

stejarii

Președintele Federației Române de Rugby, Haralambie Dumitraș, a declarat, miercuri, la plecarea echipei naționale în Anglia, că are convingerea că reprezentativa va face o figură frumoasă la Cupa Mondială ce va debuta vineri.

”S-a vorbit foarte mult, în ultimul timp, despre prezența României la Cupa Mondială. Am intrat în linie dreaptă și cred că este momentul să trecem la fapte. Am convingerea că băieții o să facă o figură frumoasă, o să avem o comportare care o să fie mult timp adânc încrustată în memoria suporterilor din țara noastră. Le doresc mult succes și să se bucure de acest mare eveniment”, a spus Hari Dumitraș pe Aeroportul Internaționale ”Henri Coandă”.

România face parte din Grupa D la Cupa Mondială și va debuta pe 23 septembrie, contra reprezentativei Franței, vicecampioana mondială, pe Stadionul Olimpic din Londra, după care pe 27 septembrie, pe Wembley, va întâlni naționala Irlandei, deținătoarea trofeului Six Nations, pe 6 octombrie, la Leicester, va avea loc meciul cu echipa Canadei, ultima partidă din grupă urmând să o susțină pe 11 octombrie, la Exeter, contra Italiei.

”Stejarii” au participat la toate cele șapte ediții ale Cupei Mondiale de până acum, cea din Anglia fiind ediția cu numărul 8. Tricolorii s-au calificat direct la Cupa Mondială, după ce au terminat pe locul secund în Rugby Europe Championship, cu un total de 10 partide disputate, din care opt au fost victorii, un rezultat de egalitate și o înfrângere.

Primele meciuri din grupa României vor avea loc pe 19 septembrie, între Irlanda și Canada, respectiv între Franța și Italia.

Deschiderea Cupei Mondiale va avea loc vineri 18 septembrie, de la 22,00 (ora României), pe Twickenham Stadium urmând să se confrunte Anglia și Fiji, meci contând pentru Grupa A.

Alexandru Tarus, Andrei Radoi, Eugen Capatana, Valentin Popirlan, Stelian Burcea, Valentin Calafeteanu, Paula Kinikilau, Madalin Lemnaru sunt jucatorii de la Timisoara Saracens care fac parte din lotul nationalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here