A „ajutat” câțiva indieni să treacă ilegal frontiera. Bonus: a primit dosar penal

În cadrul unei acţiuni de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia -Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara – au depistat, în zona de competenţă, cinci cetăţeni din India, care au încercat să intre ilegal în Romania din Serbia. În acţiunea ilegală, migranţii au fost sprijiniţi de un cetăţean din România, care este cercetat pentru infracțiunea de trafic de migranți.

În data de 02.07.2022 în jurul orei 20.30, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Jimbolia s-a declanșat o acțiune privind prevenirea şi combaterea traficului de migranți în zona de frontieră, fiind organizat un filtru de control pe comunicația DJ594, între localitățile Jimbolia–Grabați.​ Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea unui autoturism marca Opel, înmatriculat în România, despre care existau suspiciuni că şoferul transportă migranți din zona de frontieră. La controlul efectuat, în interiorul mijlocului de transport se mai aflau alți cinci pasageri.

Existând suspiciuni cu privire la motivul prezenţei în zonă, persoanele în cauză au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontieră Jimbolia, pentru cercetări suplimentare.
​În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit faptul că pasagerii sunt cetățeni din India, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 34 de ani, care au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România pe jos, la frontiera verde.

Oamenii legii efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetăţenii din India și respectiv de trafic de migranți pentru conducătorul autovehiculului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here