Preocuparea pentru dezvoltarea bazei materiale a fost o constantă a Universității Politehnica Timișoara, de la înființare și până în prezent, asigurarea celor mai bune condiții pentru desfășurarea activităților didactice, auxiliare sau de cercetare fiind o preocupare permanentă a tuturor conducerilor instituției.

În această linie se înscrie și construirea noului cămin studențesc de pe str. Gavril Musicescu nr. 138 (extindere a clădirii Institutului de Cercetări pentru Energii Regenerabile – ICER), obiectiv derulat prin programul investitional al Companiei Naționale de Investiții, pentru care, în toamna anului 2020, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici.

Acum a fost lansată și procedura pentru atribuirea contractului de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru obiectivul Construire Cămin studențesc – extindere la clădirea existenta ICER, ce va fi utilizat de masteranzii, doctoranzii și tinerii cercetători ai Universității Politehnica Timișoara, multe din activitățile acestora fiind desfășurate în cadrul ICER.

Noul cămin va fi construit în regim P+2, pe terenul UPT, va avea o suprafață construită la sol de 1931 mp și o suprafață totală desfășurată de 5912,5 mp. În cele 123 de unități de cazare în regim normal, la care se adaugă 5 unități pentru persoane cu dizabilități, vor putea fi cazate maxim 275 de persoane. Camerele, cu o suprafață de 21 – 25 mp, sunt cu două paturi, cu baie proprie, iar pe holuri sunt prevăzute spații comune de lectură, chicinete și spălătorii.

Valoarea estimată a investiției este de 20.596.628,13 lei, fără TVA. Până în data de 8 februarie 2021 se pot depune eventualele oferte, după care urmează evaluarea acestora de către Compania Națională de Investiții, care este principalul finanțator al proiectului.

Termenul de execuție prevăzut în caietul de sarcini este de 2 luni pentru partea de proiectare și 12 luni pentru partea de execuție, garanția minima acordată lucrărilor fiind de 36 de luni.

Articolul precedentTimișorenii care beneficiază de gratuități pe transportul în comun, așteptați să-și încarce titlurile de călătorie
Articolul următorPeste 5.700 de cazuri noi de coronavirus, de ieri până azi! 1.070 de pacienți sunt în stare gravă la ATI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.