logo-street15_9

Până în data de 31 mai, evenimentul de urbanism, arhitectură şi arte – Street Delivery Timişoara- strigă după proiecte în armonie cu tema din acest an „Amprenta de carbon.”

Evenimentul se află la cea de-a noua ediţie. Reducerea producției de deșeuri, reciclarea creativă, îngrijirea spațiilor verzi, alternative de transport, reducerea emisiilor de noxe și a nivelului de praf — încep pe o stradă și continuă în tot orașul. Asta îți propune Street Delivery: o schimbare reală în felul în care privim încălzirea globală, oferind soluții pentru diminuarea efectelor ei asupra mediului și oamenilor.

Street Delivery este prototipul unui micro-univers urban, strada valorificată ca bun public, așa cum ar trebui ea să fie. Un eveniment responsabil care își responsabilizează participanții, o platformă pentru ideile care contribuie la un oraș mai prietenos.

Proiectele se înscriu la adresa: https://docs.google.com/forms/d/1pNqoo1hSI2IDrR2–AOXX_pu6Z2K9XryKFrXVf2HmEg/viewform?c=0&w=1.

Acestea trebuie să respecte tema, să ofere posibile soluții de durată, să-i implice activ pe vizitatori în transformarea orașului și să nu conțină componente comerciale. Rezultatele vor fi anunțate până pe 4 iunie. “Ca indivizi, acțiunile noastre par să nu conteze, picături de apă într-un ocean mult mai vast decât poate să cuprindă mintea noastră. Fiecare dintre noi – 7 miliarde de oameni – alegem zilnic soarta vieții pe Pământ prin acțiuni dintre cele mai banale: când uităm lumina aprinsă, când mai cerem o pungă de plastic, când luăm mașina în loc să mergem cu bicicleta, când aruncăm gunoiul aiurea, când tăiem un brad pentru a ne bucura de el câteva zile, când facem profit din crime ecologice. Avem nevoie de spații publice în care să ne adunăm pentru a confrunta greșeala pe care umanitatea e pe cale s-o săvârșească. În stradă ne putem număra, ne putem cunoaște, ne putem da seama că nu suntem doar o mână de prieteni care visează să schimbe lumea”, transmit organizatorii.

Street Delivery este un eveniment iniţiat în 2006 de Ordinul Arhitecţilor din România şi Fundaţia Cărtureşti cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Casei de Cultură.

Articolul precedentMarcus Miller va urca pe scena festivalului JazzTM din această vară
Articolul următorLa Timișoara începe programul “Rabla pentru periuța ta”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.