Acțiune de amploare în vestul țării și alte 22 de județe, la comercianții de artificii

 

perchezitii

Polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase efectuează miercuri, 23 decembrie, 50 de percheziții domiciliare în București și în alte 22 de județe din țară, într-un dosar penal de efectueare fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice și comercializare către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de pirotehnicieni.

Acțiunea se desfăşoară sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IGPR şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, cu sprijinul SRI şi al DIPI.

Oamenii legii au descins pe raza municipiului București și a județelor Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Dolj, Galați, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Teleorman, Timiș, Vâlcea și Vaslui. Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Timiş, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de efectuare fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice şi comercializare către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

Mai exact, începând cu luna iunie 2015, reprezentanţii unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Timişoara ar fi comercializat persoanelor vizate articole pirotehnice din categoriile celor interzise la deţinere persoanelor fizice neautorizate şi destinate folosirii exclusiv de către pirotehnicieni.

Articolele pirotehnice ar fi fost comandate şi primite de către persoanele vizate prin intermediul unor firme de curierat, evitând astfel eventuale controale din partea autorităţilor.

Poliţiştii vor pune în executare 50 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse pentru audieri la sediile inspectoratelor de poliţie pe raza cărora se efectuează percheziţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here