Pentru reducerea riscului rutier pe autostrăzile din România, Brigada Autostrazi din cadrul IGPR, a organizat la data de 25.10.2023, o acțiune pe raza de competentă a Biroului de Politie Autostrada A1 Deva-Nădlac unde s-au desfășurat activitati pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, la care au participat polițiști de la birourile de poliție autostrăzi Sibiu și Cluj.

De asemenea au fost angrenați în cadrul acțiunii reprezentanți ai RAR Arad și Timiș.

Pentru gestionarea obiectivelor planului de acțiune și efectuarea unui control calificat asupra autovehiculelor de pe autostrada, cu sprijinul DRDP Timișoara s-a realizat devierea traficului timp de 3 ore, prin spațiul de servicii de la km. 530, pe sensul de deplasare Arad înspre Timisoara.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 200 de sancțiuni contravenționale în valoare de 64.020 de lei, dintre care 45 au fost aplicate pentru constatarea defecțiunilor tehnice, 14 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, 58 pentru nerespectarea prevederilor – OG 37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora.

Polițiștii au reținut 6 permise de conducere și au retras 29 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii de la autostrăzi recomandă conducatorilor de vehicule sa respecte limita legal admisă de viteză, să păstreze o distanță de siguranță față de vehiculul din față, să utilizeze luminile de întâlnire când circulă pe autostradă și să manifeste atenție sporită în conducere.

Articolul precedentCamera de Comerț Industrie și Agricultură Timiș, alături de campania medicală “Împreună pentru oameni”
Articolul următorCiocnire între mastodonţi, pe un drum intens circulat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.