Activități derulate de polițiști în cadrul campaniei „PREVENIREA, CHEIA SIGURANȚEI”

Polițiștii timișeni au desfășurat ieri activități de prevenire în cadrul Campaniei „PREVENIREA, CHEIA SIGURANȚEI”, pe raza comunei Giroc. Campania se desfășoară în perioada august – octombrie, cu sprijinul polițiștilor din cadrul secțiilor rurale de poliție și are drept scop informarea cetățenilor din mediul rural cu privire la modalităţile de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului și a celor  comise cu violență, precum și asupra riscurilor producerii faptelor de acest gen.

Astfel, polițiștii au avut o întrunire cu reprezentanții autorităților locale, fiind prezentată situația infracțională la nivelul localității și măsurile ce trebuie întreprinse pentru reducerea infracționalității și, totodată, a fost punctată importanță reactivării Grupului de Acțiune Comunitară în scopul conștientizării beneficiilor mijloacelor si metodelor alternative de asigurare a ordinii şi liniştii publice – paza comunală, pază specializată, voluntari, etc..

De asemenea, polițiștii au derulat activități  în teren, ,,din poartă-n poartă”, unde au purtat discuții cu cetățenii pentru adoptarea unei conduite antivictimale și au distribuit materiale informativ – preventive.

Pentru susținerea campaniei au fost realizate 5000 de flyere cu mesaje preventive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here