Una dintre inițiativele cele mai ambițioase ale Teatrului Național din Timișoara se apropie de final. Proiect finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Lichtenstein și Guvernul României, Say it now! reprezintă modalitatea prin care Teatrul Național din Timișoara și partenerul său norvegian, compania B. Valiente au imaginat noi căi de comunicare pentru adolescenți și, totodată, au atras atenția asupra importanței  civice a teatrului atât în interiorul comunității, cât și ca facilitator al dialogului intercultural european.

Dacă seria de workshop-uri cu adolescenți din patru licee timișorene a condus la scrierea piesei Say it now!, iar aceasta a fost urmată de spectacolul omonim, iată că dramaturgia europeană s-a îmbogățit cu o carte nouă. Teatrul Național Timișoara a publicat piesa Say it now! de Mihaela Michailov și Marcelino Martin Valiente în variantă trilingvă, astfel încât textul este accesibil în română, engleză și norvegiană. Lansarea volumului e programată la Oslo, unde Teatrul Național Timișoara va avea două reprezentații cu spectacolul omonim, în 19 și 20 septembrie, pe Riksscenen.

În distribuția spectacolului regizat de Marcelino Martin Valiente îi regăsim pe Flavius Retea, Ana Munteanu, Bogdan Spiridon si Colin Buzoianu. Spctacolul are o coregrafie semnată de Gunhild Bjoernsgaard, pe muzica lui Sebastian Hamburger, video Lucian Matei și light design Ovidiu Zimcea.

La Timișoara, volumul va  fi lansat în cadrul FEST-FDR2016.

Say it now! este un spectacol – experiment, prin care Teatrul Național din Timișoara  a propus un ultra-necesar exercițiu de sinceritate. Proiectul a debutat în luna aprilie a anului trecut printr-un workshop la care au participat elevi din patru licee timișorene, care și-au făcut curaj să spună lucrurile despre care, în general, aleg să tacă, de jenă sau frică. Temele descoperite și dezvoltate împreună au stat la baza piesei scrise „la patru mâini” de Mihaela Michailov și Marcelino Martin Valiente.

Fotografii: Adrian Pîclișan / TNTm

Articolul precedentȘeful CJ Timiș are în vedere un nou proiect de infrastructură.Drumul Giarmata- Timișoara lărgit la patru benzi
Articolul următorAtenţionare de călătorie în Turcia. Stare de urgență pentru trei luni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.