În weekend-ul ce tocmai a trecut, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș a fost prezentă la două evenimente culturale care s-au organizat în Timișoara – Road Patrol și Flight Festival.

Cele două evenimente s-au bucurat de un număr mare de participanți, chiar dacă vremea a fost nefavorabilă și a plouat, mai ales în prima zi.

Echipa ADID Timiș a participat la aceste două evenimente, în cadrul cărora au desfășurat activitățile educative și de conștientizare privind gestionarea corectă a deșeurilor, adresate atât copiilor cât și adulților.

Atât cei mici cât și cei mari s-au bucurat de jocuri educative- interactive, prin intermediul cărora au primit informații depre modul corect de gestionare a deșeurilor, colectarea separată a acestora și nu în ultimul rând despre reciclare. Totodata, ADID Timiș a organizat și un atelier de creație, prin care participanții au avut ocazia de a-și decora propriile sacoșe reutilizabile, activitate prin care este încurajată reutilizarea, utilizarea acestora fiind posibilă pe o perioadă îndelungată.

„Misiunea noastră de a informa și de a contribui la educarea-conștientizarea cetățenilor în privința gestionării corecte a deșeurilor continuă. La Flight Festival este al doilea an în care participăm, iar la Road Patrol am participat pentru prima dată. Ne bucură faptul că, termeni precum colectarea separată, reciclare, refolosire sunt cunoscuți de către cetățeni, iar participanții la activitățile noastre sunt conștienti de importanța gestionării corecte a deșeurilor, respectiv realizarea procesului de colectare separată într-un mod corect”, transmit reprezentanții ADID Timiș.

Road Patrol MC Romania Bikers Festival s-a aflat anul acesta la a 19-a ediție, este o continuare a evenimentului Tim-Rock, care a fost un element de bază al scenei rock românești înainte de 1989. S-a desfășurat pe o perioadă de trei zile la poligonul AJVPS, festivalul a oferit muzică de calitate, cultură moto și interacțiune între oameni.

Fight Festival – District 23, este cel mai mare festival din vestul României la care muzica de toate genurile, spectacolele cu efecte tehnice speciale precum și acțiunile sustenabile au fost oferite de fiecare dintre cele 3 evenimente reunite sub acest concept – Flight Festival, Vest Fest și Magnetic Festival si s-au bucurat de un număr de peste 80.000 de participanți în acest an.

Aceste activități fac parte din Campania de informare si educare a publicului, organizată de ADID Timiș și Organizațiile partenere care Implementează Răspundera Extinsă a Producătorilor (OIREP-uri).

Articolul precedentNu s-a învățat minte. A condus beat și cu permisul reținut
Articolul următorMicii Arhitecți ecologiști, la Universitatea Politehnica Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.