ADID Timiș: Stați acasă!

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș a luat toate măsurile necesare pentru ca pe perioada stării de urgență din România firmele să-și continue serviciile de colectare a deșeurilor.

Echipele de colectare a firmelor din județul Timiș depun eforturi pentru a asigura respectarea orarelor obişnuite de colectare a deşeurilor şi programele. Orarele de colectare a dșeurilor rămân, deocamdată, neschimbate.

ADID Timiș face apel către cetăţeni să nu se expună la pericole prin contact direct sau prin nerespectarea măsurilor de igiena şi de colectare separata.

ADID Timiș reamintește cetățenilor, că la nivelul județului, colectarea separată a deşeurilor şi depozitarea acestora în recipientele desemnate este în aceste zile o dovadă de responsabilitate şi spirit civic.

1. Deșeurile reziduale se colectează în: pubele de 240 litri în mediul urban și pubele de 120 litri în mediul rural, pubele negre.
Deșeurile reziduale conțin materii de tip biodegradabil și pe cele de tip reciclabil de calitate foarte proastă, impregnate puternic cu umiditate, praf sau alte substanțe de tip “murdărie”.
2. Deșeurile reciclabile se colectează în: pubele de 240 litri în mediul urban și saci galbeni de 120 litri în mediul rural, pubele galbene.
Deșeurile reciclabile conține materii de tip reciclabil – hârtie/carton, plastic, doze de aluminiu, PET-uri, metal și lemn.
3. Deșeurile din sticlă se colectează în containere tip clopot de 1.100 litri.
Deșeurile reciclabile din material de tip sticlă albă/colorată nu se amestecă cu deșeuri din materiale de tip porțelan/ceramică.

Prin realizarea procesului de colectare selectivă, contribuim la reducerea consumului de energie, reducerea poluării, protejarea sănătății populației, păstrarea unui mediu curat, reducerea cantităților de deșeuri depozitate.

Conservarea și protejarea mediului în care trăim este responsabilitatea și obligația noastră ca principali beneficiari ai resurselor naturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here